Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Δείτε τι λένε οι προδότες για να πάρουν χρήματα!Alpha Bank: Μονόδρομος το πακέτο των μέτρων

Alpha Bank: Μονόδρομος το πακέτο των μέτρων

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας η ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή και η εξάλειψη του κινδύνου εξόδου της χώρας από το ευρώ, ανοίγει πλέον τον δρόμο για την σταθεροποίηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Χαρακτηρίζουν ωστόσο, ως...
εξαιρετικά επώδυνα, τα νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Συγκεκριμένα οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα λάβει μέχρι το τέλος του χρόνου 44,5 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρουν στο Εβδομαδιαίο Δελτίο, με την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, θα προχωρήσει:
α) η καταβολή των επόμενων δόσεων της χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα από τη ΖτΕ και από το ΔΝΤ, ύψους 31,5 δισ. ευρώ μέσα στο Νοέμβριο και επιπλέον 13 δισ. ευρώ έως το τέλος Δεκεμβρίου φέτος. Άλλα 24 δισ ευρώ θα λάβει η χώρα το 2013 και 24 δισ. ευρώ το 2014.
β) η αποδέσμευση των επενδυτικών επιχορηγήσεων ύψους πάνω από 11 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ-27, που είναι σχεδόν παγωμένες τους τελευταίους μήνες. Αυτό θα συμβάλλει και στην επανέναρξη των εργασιών υλοποίησης των μεγάλων οδικών αρτηριών και άλλων συγχρηματοδοτούμενων έργων και στην πλήρη απορρόφηση των πόρων του ΠΔΕ, καθώς η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τηρεί στάση αναμονής μέχρι να υπάρξει θετική εισήγηση της τρόικας για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να έχουν θετικές πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις συμβάλλοντας στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
γ) άμεση εγκατάλειψη κάθε συζήτησης, ή ευσεβούς πόθου, περί διακοπής ή αντιστροφής του προγράμματος προσαρμογής. Αυτό θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας επιστροφής των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, που ήδη έχει ξεκινήσει μετά τον Ιούνιο του 2012.
Παράλληλα συνεχίζουν ότι: με βάση την ικανοποιητική εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2012 στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου και τα μέτρα που συμπεριλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό 2013, η Ελλάδα ήδη έχει διαμορφώσει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης το 2012-2013.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου