Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αν υπήρχε Κράτος θα είχαμε ήδη απαλλαγεί από τα δεινά μας…


Αν υπήρχε Κράτος θα είχαμε ήδη απαλλαγεί από τα δεινά μας. Τα Κράτη ιδρύονται και λειτουργούν για την αντιμετώπιση των δεινών… Τα Κράτη δεν λειτουργούν νόμιμα και ευεργετικά μόνο όταν σε δυναστεύουν επειδή αυτή είναι η Επιλογή σου.
του Γιάννη Κουντουρογιάννη
Η Επιλογή κάθε έθνους ή φυλής διαμορφώνει...
την ποιότητα και την ένταση των δεινών που αντιμετωπίζει.
Η φαυλότητα της εξουσίας και η δημιουργία Φόβου για το παρόν και το άμεσο μέλλον μιας εθνότητας, φυλής ή κοινωνίας δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα Κυβερνητικό Πρόγραμμα Διακυβέρνησης που αποδέχεσαι με την ψήφο σου κάθε φορά που εξαντλούνται τα όρια και οι αντοχές σου από το προηγούμενο, που επίσης έχεις επιλέξει.
Η έννοια του Δημοκρατικού πολιτεύματος, με τον τρόπο που λειτουργεί στην πράξη μέσα στις σύγχρονες κοινωνίες και οικονομικές συνθήκες είναι πραγματικά ένας μύθος και τίποτα παραπάνω.
Η πραγματική Δημοκρατία θέτει ως προαπαιτούμενο και εχέγγυο σύννομης και υγιούς λειτουργίας της την ισόνομη και αναλογική Ελευθερία μεταξύ των κοινωνών της σε κάθε επίπεδο και δραστηριότητα.
Η Απρόσκοπτη λειτουργία της Δημοκρατίας μέσω της Οικονομικής Ελευθερίας του ατόμου και των οργανωμένων νόμιμα οικονομικών ομάδων στις αγορές επιφέρει ευημερία, πολιτισμό και βιοτικό επίπεδο ανάλογα με την προσπάθεια και την αξιοσύνη του καθένα.Το θετικό πρόσημο μιας τέτοιας προσπάθειας δημιουργεί στα μέλη των επιμέρους κοινωνιών αίσθημα αξιοσύνης, προσωπικής ικανοποίησης και προσωπικής Συνείδησης.
Κάθε φορά που τα αποτελέσματα είναι συνολικά θετικά ευνοείται και δυναμώνει αναλογικά και Η Εθνική Συνείδηση.
Η εθνική συνείδηση δεν τρέφει μίσος και φασισμό για τον Απέναντι κοινωνό..
Αντίθετα οδηγεί κι αυτόν στην απόφαση να ενισχύσει την προσπάθεια του για να γίνει καλύτερος σου.
Η Ουσιαστική Δημοκρατία , όποτε της δόθηκε ιστορικά η δυνατότητα να λειτουργήσει, τα μόνα που κατάφερε να “επιβάλλει” ήταν ο Ανθρωπισμός, οι Τέχνες, ο Πολιτισμός, το Ανεπτυγμένο Εμπόριο, η Πρωτοποριακή Έρευνα και η Οικονομική Ευημερία μέσα από τον ανταγωνισμό των Πολιτών της και ανεξάρτητα από εθνότητα, φυλή, θρήσκευμα και ατομική ιδεολογία ζωής.
Όλα αυτά και πολύ περισσότερα είναι η Δημοκρατία…
Όλα αυτά, που ζεις σήμερα είναι η Δικτατορία Εκείνων που είναι Εντελώς Ανάξιοι να σε ανταγωνιστούν σε καθεστώς αναλογικής Ισότητας και Ατομικής Αξιοσύνης….
Καθημερινά παρακαλώ τον Θεό και την Μοίρα της Ελλάδας να βρεθούν 300 Φωτισμένοι στο Νου και στην Ψυχή Έλληνες πολίτες από κάθε σημείο της Γης για να επιβάλουν με κάθε προσωπική τους θυσία και μη υπολογίζοντας κανένα πολιτικό ή άλλο τυχόν Κόστος, την Δημοκρατία…
Καθημερινά προετοιμάζομαι για εκείνη την ώρα, χωρίς δυστυχώς ακόμα να έχω αποδείξεις πως πλησιάζει…
Ίσως επειδή δεν μας απασχολούν ουσιαστικά οι Επιλογές μας… Ίσως επειδή οι Επιλογές μας είμαστε Εμείς….Ίσως επειδή Εμείς δεν αγωνιζόμαστε ουσιστικά για την Ελλάδα και την Δημοκρατία, αλλά μονάχα για την πάρτη μας….
Σίγουρα επειδή….
“Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε. Υποταχθήκαμε …και βρήκαμε τη Στάχτη…Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας , τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα…” Γ. Σεφέρης-

 freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου