Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Το ιμπεριαλιστικό τρίγωνω του διαβόλου στην τηλεόραση μας


souleiman


"Αγαπητοί σύντροφοι του ΑΡΔΗΝ,
Κατ' αρχήν σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία σας ενάντια στην προβολή τουρκικών τηλεοπτικών παραγωγών από ελλαδικά κανάλια.
Πράγματι μετά τη δική σας κινητοποίηση σταθήκαμε (γιατί προηγουμένως απαξιούσαμε ν' ασχοληθούμε) σε δειγματοληπτική αξιολόγηση αυτών των τουρκικών σειρών. Διαπιστώσαμε ότι σ' αυτές προπαγανδίζονται...
ήθη και νοοτροπίες δεσποτικού χαρακτήρα, ασύμβατες με την δική μας δημοκρατική, ανθρωπιστική κι ελεύθερη κοινωνική αντίληψη.
Ειδικά ο «Σουλεϊμάν» προπαγανδίζει εύπεπτα την ιμπεριαλιστική πολιτική του φασιστικού κράτους της Τουρκίας, όπως εκπροσωπείται απ' τον Ερντογάν, που θα ήθελε να είναι Σουλεϊμάν. Πιθανώς τα σήριαλ αυτά να χρηματοδοτούνται από κονδύλια της τουρκικής κυβέρνησης.
Η ευαισθησία του ΑΡΔΗΝ επιβεβαιώθηκε απ' τον ίδιο τον Ερντογάν-Σουλεϊμάν, που ενόψει εκλογικών διαδικασιών, επιτέθηκε ανοιχτά σε Ρωσία-Κίνα-Ιράν, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά του τον σοφό Νόαμ Τσόμσκι για την ακλόνητη ύπαρξη του Τριγώνου του Διαβόλου μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ!
Γιατί ελλαδικά κανάλια προβάλλουν τουρκικές σειρές, παρά την κατακραυγή; Εάν το κάνουν για οικονομικούς λόγους, γιατί δεν επιλέγουν τις πάμφθηνες ρωσικές, ρουμάνικες, μεξικάνικες, κουβανικές ή βενεζουελάνικες σαπουνόπερες; Ποιος τους ωθεί στην επιλογή τουρκικών παραγωγών; Οι χορηγοί των μεταδόσεων τι λένε επ' αυτού; Μήπως υπάρχουν λόγοι πολιτικής σκοπιμότητας καθώς η χώρα μας τελεί υποχείριο του ΝΑΤΟ και του (κατά Καθηγητή Τσόμσκι) Τριγώνου του Διαβόλου;
Μήπως έχει καθήκον το ΕΣΡ να διερευνήσει το θέμα, καθώς αντιδράσεις εγείρονται ακόμη και από -μη πολιτικά- ευρείας κυκλοφορίας έντυπα ραδιοτηλεοπτικής ύλης; Μήπως πρέπει να τεθεί το θέμα στον εκπρόσωπο τύπου της τρικομματικής κυβέρνησης; Μήπως πρέπει να κινηθεί το θέμα εντός της βουλής, ενδεχομένως μετά από κύκλο συναντήσεων του κ.Καραμπελιά με εκπροσώπους της που δείχνουν αντίστοιχες ευαισθησίες, όπως πχ οι κ.κ.Πάντζας, Γλέζος, Λαφαζάνης, Χαλβατζής, Παναγούλης, Σακοράφα, Καμμένος, Γιαταγάνα, Αβραμίδης, Ζώης, Κουντουρά, Κουίκ, τους οποίους -παρότι εξελέγησαν από πολλές χιλιάδες πολίτες- με περισσό πολιτικό ρατσισμό τα κανάλια αυτά έχουν αποκλεισμένους απ' τη δημοσιότητα;
Το ζήτημα είναι πολιτικό, πολιτισμικό, αλλά και οικονομικό. Γιατί την ίδια στιγμή που μαστίζεται η εγχώρια παραγωγή θεάματος και οι άνθρωποί της απ' την ανεργία (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, συνθέτες, σκηνογράφοι, διαφημιστές κλπ), εισάγεται μεσαιωνικών ιδεοληψιών υποκουλτούρα απ' απέναντι; Μήπως θα έπρεπε οι ιδιοκτήτες των εν λόγω τηλεοπτικών διαύλων να συνετιστούν θεσμικά, ειδικά εάν αληθεύει ότι είναι οικονομικά υπόχρεοι στην Ελληνική Πολιτεία;
Τελικά, φίλοι του ΑΡΔΗΝ, έχετε απόλυτο δίκιο, η διακοπή της μετάδοσης τουρκικών σήριαλ και ειδικά του «Σουλεϊμάν» είναι μείζον ζήτημα για την πολιτισμική διαφύλαξη της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής ελευθερίας στην Πολιτεία μας.
Τέλος, σας μεταφέρουμε μια χρήσιμη πληροφορία: άνθρωποι με τουρκική υπηκοότητα που ήρθαν στην Ελλάδα και σε χώρες της Δύσης, όχι λαθραία ή τυχοδιωκτικά, αλλά με νόμιμες διαδικασίες, κυρίως για λόγους σπουδών, συμφωνούν με την επιχειρηματολογία του ΑΡΔΗΝ για τις προβαλλόμενες στην Ελλάδα τουρκικές παραγωγές. Διότι τα παιδιά αυτά, έχοντας άμεση γνώση της τουρκικής πραγματικότητας, κρίνουν ότι αυτά τα σήριαλ ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ημεδαπών κι αλλοδαπών κατοίκων της χώρας μας. Παρουσιάζουν μια εικόνα που δεν ισχύει για το μεγάλο μέρος της κοινωνίας τους, που ζει στην ανέχεια και την καταπίεση. Και φοβούνται ότι τέτοιες προπαγάνδες απομακρύνουν τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων για αληθινό εκδημοκρατισμό του τουρκικού κράτους, καθώς αποκοιμίζουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη με εξιδανικευμένες εικόνες. Να το λάβετε υπόψη σας.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΡΙΖ.Α."
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου