Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Πάνε να βάλουν την Τουρκία στην ΕΕ από την πίσω πόρτα!



ploio-lΜεθόδευση κατά της Κύπρου στις Βρυξέλες, από φιλότουρκους γραφειοκράτες
Μια φράση «κλειδί» που ένα φιλοτουρκικό χέρι «φύτεψε» στο προσχέδιο έκθεσης αξιολόγησης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει προκαλέσει...
οργή στην Λευκωσία. Στην έκθεση, η οποία δεν καταλογίζει ευθύνες στην Άγκυρα για το αδιέξοδο στο Κυπριακό, κάνει αναφορά σε «εναλλακτικές επιλογές» όσον αφορά στη λύση του Κυπριακού, οι οποίες εκφράζονται από την τουρκική πλευρά. Με λίγα λόγια, οι εταίροι της Κύπρου στην ΕΕ, προσπαθούν από την πίσω πόρτα να χρεώσουν καλή προδιάθεση στην Τουρκία! Διαβάστε: «σε αρκετές περιπτώσεις και δηλώσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο έγινε λόγος (σ.σ. από την Άγκυρα) για εναλλακτικές επιλογές σχετικά με την τελική λύση».
Τι εννοούν όμως οι Τούρκοι με τις «εναλλακτικές επιλογές»; Την επιδιαιτησία και τη Διεθνή Διάσκεψη για την επίλυση όχι μόνον των διεθνών, αλλά και των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού, τη συνομοσπονδία των «δύο λαών» και «κρατών» ή και την προσάρτηση των κατεχομένων! Και αυτά, περιλαμβάνονται εμμέσως σε προσχέδιο της ΕΕ! Όπως ήταν φυσικό, η κυπριακή πλευρά ζήτησε να αποσυρθεί η επίμαχη φράση.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου