Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

"Ρήτρα απόκλισης" αν αποτύχουν τα μέτρα

PS: Ρήτρα απόκλισης η λύση...  Δηλαδή, αν εκείνοι είναι ανίκανοι να αλλάξουν κάτι, να πατάξουν την φοροδιαφυγή, την διαφθορά, να απολύσουν πλεονάζοντες στο δημόσιο, να μην προσλαμβάνουν τους δικούς τους ή για ρουσφέτια, ο λαός θα το πληρώσει και πάλι με "αίμα"!!!  Ωραία λύση.  Άλλωστε σου λέει: εμείς που κυβερνάμε σήμερα, που θα είμαστε μετά από 2 χρόνια;  Τρέχα γύρευε!!!  Πετάνε το μπαλάκι και ας το πάρει ο επόμενος...  Νομίζουν ότι είναι και έξυπνοι και ότι ο λαός τα μασάει αυτά!!!
___________________________________

Με ρήτρα για τη λήψη πολύ σκληρών μέτρων που θα ληφθούν... το 2014 για να καλύψουν τυχόν αποκλίσεις και αστοχίες, στην περίπτωση που αποτύχουν ορισμένα από τα "μαλακά" μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση αλλά αποδέχεται Τρόικα επειδή τα θεωρεί «επισφαλή», επιχειρεί να κλείσει ο Γιάννης Στουρνάρας το «deal» με τους δανειστές.

Όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, επειδή οι ελεγκτές αμφισβητούν ακόμα μέτρα λιτότητας ύψους 2 δισ. από το «πακέτο» των 11,5 δισ. ευρώ που της παρουσίασε η κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών θα επιδιώξει να κάμψει τις αντιρρήσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα που επιστρέφουν, αναλαμβάνοντας δέσμευση (με τη μορφή «ρήτρας»  που θα περιληφθεί στο νέο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα), ότι αν δεν «βγουν» οι στόχοι με τα "ήπια" μέτρα που ζητά να λάβει η κυβέρνηση, θα λαμβάνει τότε αυτομάτως ισοδύναμα μέτρα περικοπών από τον «σκληρό πυρήνα» των μέτρων, δηλαδή ακόμα και οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων που τώρα φαίνεται κατ΄αρχήν πως αποφεύγονται.

Η λύση ανάγκης αυτή συζητήθηκε ήδη με την Τρόικα, προκειμένου να δεχτεί τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, αλλά δεν ελήφθη ειδική απόφαση. Σε επόμενη φάση θα χρειαστεί πάντως να αποσαφηνιστούν και οι όροι της ρήτρας.


πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 
petraskandalou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου