Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η Ελληνική Παγκοσμιοποίηση ενάντια στην Εθνική Υποταγή !


γράφει ο Βασίλης Πανδής


Βρισκόμαστε στη δίνη της Νέας Τάξης Πραγμάτων που προσπαθεί να ποδηγετήσει και να καθυποτάξει τα Έθνη-Κράτη μέσω της παγκόσμιας οικονομικής σκλαβιάς.
Από την άλλη, ο Ελληνισμός, ήδη από την...
πανάρχαια εποχή, κατά τη χαραυγή του πανανθρώπινου πολιτισμού, πρέσβευε τα ιδανικά του ανθρωπισμού, της ελπίδας για έναν βελτιωμένο και διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο, και έναν καλύτερο άνθρωπο, την ελευθερία της σκέψης, του λόγου, της έκφρασης και του πνεύματος.
Το "γένος των θεών" για τους ποιητές της δεκαετίας του '30, ο Ελληνισμός, ήταν και είναι ο διαχρονικός θεματοφύλακας του πολιτισμού σε όλες τις εκφάνσεις του και ο άγρυπνος φρουρός των κοινωνικών ελευθεριών, απέναντι σε σκοτεινά σχέδια που απεργάζονται παράξενοι, άγνωστοι στους πολλούς και (κάποιες φορές) ετερόκλητοι κύκλοι.
Όπως τότε έτσι και τώρα, στους Έλληνες έλαχε ο κλήρος της υπεράσπισης ολόκληρης της ανθρωπότητας ενάντια στη λαίλαπα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Στην αρχαία εποχή, μεταλαμπαδεύσαμε τα φώτα του πολιτισμού με τους φιλοσόφους μας, αλλά και εμποδίσαμε την εξάπλωση της λαίλαπας των απολίτιστων της Ανατολής (Περσών, κ.λπ.) προς την Ευρώπη με τις ένδοξες μάχες των Θερμοπυλών, των Πλαταιών, του Αρτεμισίου, κ.α.
Στην περίοδο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, οι Έλληνες Άγιοι Πατέρες συνέγραψαν μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της Ιστορίας, τόσο από πλευράς θρησκευτικής όσο και από πολιτιστικής, όπως επίσης μεταδώσαμε το Ορθόδοξο πνεύμα και διδασκαλία σε Λαούς που έφτασαν εκείνα τα χρόνια από την Ανατολή (Ρώσους, Βουλγάρους, Ρουμάνους).
Στη νεότερη και τη σύγχρονη εποχή, το Ηρωϊκό του '21 και το Έπος του '40, γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στο μεγάλο βιβλίο της Ιστορίας των Αγώνων του Έθνους μας.
Σήμερα όμως η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ένα απειλητικότερο εχθρό.
Το ρεύμα της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης πρέπει να το αντιστρέψουμε και μέσω της νίκης μας και του αγώνα απέναντι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, να διασπείρουμε σε ολόκληρη τη γη και πάλι, το φως του Ελληνισμού.
Το φως της σοφίας και της γνώσης !
Να φέρουμε δηλαδή μια "Ελληνική Τάξη Πραγμάτων".
Ο αγώνας και το αποτέλεσμά του μπορούν να μετατραπούν σε μια μεγαλειώδη για εμάς ευκαιρία !
Και αυτή η ευκαιρία μας περιμένει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου