Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αυτός ο αρχιμασόνος θα μας τρελάνει με αυτα που λέει!Εξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε δραματικές συνέπειες για την ΕΕ

Εξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε δραματικές συνέπειες για την ΕΕ

Σε επικοινωνιακή αντεπίθεση «περνά» ο πρωθυπουργός, προκειμένου να στείλει τα δικά του μηνύματα τόσο στη διεθνή κοινή γνώμη όσο και στις ξένες κυβερνήσεις. Ο κ. Σαμαράς, λίγο πριν από τις κρίσιμες συναντήσεις του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ, παραχώρησε συνεντεύξεις στον γερμανικό και τον γαλλικό Τύπο, όπου αναλύει τις...
προσπάθειες της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση και προειδοποιεί για τους κινδύνους που θα είχε για το σύνολο της ευρωζώνης το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε δραματικές συνέπειες για όλη την Ευρώπη» δήλωσε στη γαλλική «Le Monde», δίνοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση ότι η χώρα μας μπορεί να εξέλθει από την κρίση εάν της «δοθεί λίγος αέρας». «Δεν συζητάμε για προσαρμογές του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Θέλουμε μόνο να είμαστε βέβαιοι ότι επιτυγχάνουμε τους στόχους διατηρώντας την κοινωνική συνοχή (...) αλλά χρειαζόμαστε να ξαναπάρουμε ανάσα» τόνισε. Στην ηλεκτρονική της έκδοση η συγκεκριμένη εφημερίδα παρερμήνευσε την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά περί αξιοποίησης ακατοίκητων βραχονησίδων.
Ο τίτλος περί «πώλησης νησιών» που έδωσε υποχρέωσε την Αθήνα να δημοσιοποιήσει την ακριβή μετάφραση των όσων είπε ο πρωθυπουργός. «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μια εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος σε ένα κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα σε μια σωστή τιμή», είπε χαρακτηριστικά.
Λίγο αργότερα η ηλεκτρονική έκδοση της «Le Monde» άλλαξε και τον τίτλο. Στο μεταξύ, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στη γερμανική «Bild» ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία και εξήγησε ότι οι τοποθετήσεις Γερμανών πολιτικών υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν βοηθούν. Είπε ακόμη ότι μια επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα θα βοηθούσε πολύ. «Πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνει σύντομα» πρόσθεσε.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου