Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Με «πασαλείμματα» δεν λύνεται το μεταναστευτικό κύριοι της κυβέρνησης


immigΗ ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να μην προσβάλλει τη ΔΗΜΑΡ
«Προτεραιότητα» είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, αποτελεί η «αυστηροποίηση» του μεταναστευτικού νόμου. Και είπε τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση:...
τα επτά χρόνια μόνιμης και συνάμα νόμιμης διαμονής στη χώρα μας, θα γίνουν δέκα, ώστε να πληροί ένας αλλοδαπός τα κριτήρια για να πολιτογραφηθεί. Επίσης, θα παραμείνει ο όρος να μην υπάρχουν καταδίκες. Σε ό,τι αφορά στην ιθαγένεια που χορηγείται στα παιδιά των «νόμιμων» μεταναστών, αυτή από τα πέντε χρόνια, θα αυξηθεί στα οκτώ, ενώ θα δοθεί στο τέκνο των αλλοδαπών η ευχέρεια να αποφασίσει το ίδιο στα 18 του, αν επιθυμεί να προχωρήσει με την πολιτογράφηση. Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση επαναφέρει τα όσα ίσχυαν στον Κώδικα Ιθαγένειας, πριν το νόμο Ραγκούση. Υπάρχει όμως και κάτι, που είναι τουλάχιστον εξωφρενικό και το είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου: σχεδιάζεται ρύθμιση ώστε οι μετανάστες που φοιτούν στα ελληνικά ΑΕΙ, να λαμβάνουν αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί πως γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μας.
Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα: τα παραπάνω, δεν λύνουν προβλήματα. Δεν λύνουν πχ το θέμα της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών, που έχει καταστεί μάστιγα. Ουσιαστικά, αυτά τα οποία λέει η ΝΔ, αποτελούν μια απόπειρα να εξωραϊστεί ο εθνοκτόνος νόμος Ραγκούση. Ένας νόμος με εθνομηδενιστική προδιάθεση, που κρίθηκε άλλωστε από τον λαό και όχι μόνο δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, αλλά επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση. Τα παραπάνω, δεν κόβουν τις λαθρομεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα. Απαιτείται δέσμη σκληρών μέτρων και όχι επικοινωνιακού τύπου διακηρύξεις, που σκοπό έχουν να κατευνάσουν το δεξιό πόπολο. Και σκληρά μέτρα, όπως πχ μαζικές απελάσεις, δεν δείχνει καμία διάθεση να λάβει η παράταιρη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου