Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τουρκική πυρηνική απειλή στο Αιγαίο


clear-reactorΚαι κάποιοι στην Ελλάδα, δεν ασχολούνται...
Το πυρηνικό εργοστάσιο που θέλουν να φτιάξουν οι Τούρκοι στο Ακούγιου, μια σεισμοπαθή περιοχή, θα έχει, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, την έκταση δύο ποδοσφαιρικών γηπέδων. Και θα χτιστεί πάνω στις ακτές του Αιγαίου...
Οι Τούρκοι λένε ότι θα αντέχει σεισμικές δονήσεις μέχρι 9 της κλίμακας Ρίχτερ (έτσι λέγανε και οι Ιάπωνες για τη Φουκιγιάμα) και θα έχει τέσσερις αντιδραστήρες που θα παράγουν ο καθένας 1200 μεγκαβάτ. Δεν θα υπάρχουν πύργοι ψύξης, καθώς θα χρησιμοποιείται θαλασσινό νερό, το οποίο θα επιστρέφεται και πάλι στη θάλασσα καθαρό, λένε οι Τούρκοι, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων... Οι αντιδραστήρες, λένε κάποιοι ανεκδιήγητοι, οι αντιδραστήρες θα μοιάζουν με την οροφή τεμένους. Πόσο θα κοστίσει το έργο; 20 δις δολάρια «μόνο», σε μια χώρα με πολλή φτώχεια.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2013, ενώ οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κατασκευάσουν και άλλους δύο πυρηνικούς σταθμούς. Ακούσατε καμία διαμαρτυρία από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους Οικολόγους μεριά; Όχι, για όλους αυτούς, προέχει η καταπολέμηση του... εθνικισμού! Και το να κράζεις την Τουρκία, θεωρούν πως είναι... «εθνικιστικό».

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου