Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: Εγκαταλείψατε την επαναδιαπραγμάτευση, βάζετε πωλητήριο στην Ελλάδα

Τσίπρας: Εγκαταλείψατε την επαναδιαπραγμάτευση, βάζετε πωλητήριο στην ΕλλάδαΣκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του επί των προγραμματικών της δηλώσεων. Τής καταλόγισε εγκατάλειψη του στόχου περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και κατήγγειλε την πολιτική της στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη χθεσινή ομλία Σαμαρά ως...
«αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων» και έκανε λόγο για «ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας» που έχει αναρτηθεί «στις δανείστριες χώρες» και προειδοποίησε: «Έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να μην αναγνωρίσει συμφωνίες που θα εκποιήσουν την δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής»
Αναφερόμενος στο στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, τον οποίο«με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», όπως είπε, υποσχέθηκαν προεκλογικά τα τρία κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση σημείωσε: «Αυτή (η επαναδιαπραγμάτευση) μας τελείωσε το βράδυ των εκλογών. Όποιος την πίστεψε την πάτησε. Αλλά η φιλοσοφία σας είναι 'μετά την απομάκρυνση από το Ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται'. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Το 2009 κάποιοι μας είπαν 'λεφτά υπάρχουν'. Τώρα μας είπαν 'επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει'. Ο λαός συγχωρεί τα λάθη, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροΐδια», συμπλήρωσε.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «φιάσκο για την Ελλάδα» τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 29ης Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να ζητήσει απαλοιφή από το δημόσιο χρέος του ποσού που διατέθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων τραπεζών.
Προδιέγραψε επίσης ως βραχύ τον βίο της παρούσας κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «σύντομη μνημονιακή παρένθεση», διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για τη διακυβέρνηση της χώρας και προϊδέασε για σκληρή αντιπολίτευση λέγοντας: «Δεν θα καθήσουμε με τα χέρια ανοιχτά, ούτε θα ακολουθήσουμε τακτική ώριμου φρούτου».
Προανήγγειλε, τέλος, νομοθετικές πρωτοβουλίες για την άρση της μετενέργειας, την επαναφορά των κατώτατων μισθών στα προηγούμενα επίπεδα, το πάγωμα των υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, και την απλή αναλογική.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου