Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Εφιάλτης για 15χρονη

Η 15χρονη κοπέλα, λίγη ώρα προτού βρεθεί σοβαρά τραυματισμένη, κολυμπούσε με τη μητέρα της και την αδελφή της Από την παραλία στην εντατική του «Αττικόν»


Η ανήλικη εντοπίστηκε αναίσθητη και σοβαρά τραυματισμένη στη Χρυσή Ακτή. Είχε κάταγμα στο κεφάλι, μώλωπες σε όλο το σώμα και εκδορές στον λαιμό. Οι αρχές ερευνούν...
τις κλήσεις στο κινητό της και αναλύουν το DNA που βρέθηκε στα νύχια της
Οι οικογενειακές διακοπές στην Πάρο μετατράπηκαν σε θρίλερ. Θύμα άγριας επίθεσης φαίνεται ότι έπεσε η ανήλικη που εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα κακοποιημένη και ημίγυμνη σε παραλία του νησιού συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία. Η δεκαπεντάχρονη κοπέλα βρέθηκε μετά από αναζήτηση των οικείων της αναίσθητη και σοβαρά τραυματισμένη στη Χρυσή Ακτή, ενώ λίγη ώρα πριν κολυμπούσε μαζί τους.
Εφερε μώλωπες σε όλο της το κορμί και σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκδορές στον λαιμό, γεγονός που εγείρει υποψίες για απόπειρα πνιγμού. Πολλά είναι τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού δεν έχουν διαλευκανθεί οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα ο σοβαρός τραυματισμός και ουδείς μέχρι στιγμής φαίνεται να γνωρίζει τι είχε προηγηθεί.
Εφιάλτης για 15χρονη
Οι αστυνομικές αρχές επιχειρούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση εξετάζοντας μάρτυρες, ερευνώντας τις κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο της κοπέλας τις τελευταίες ώρες πριν από το συμβάν και αναλύοντας το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα νύχια της. Παράλληλα αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η μαθήτρια υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Η αστυνομία ερευνά, επίσης, το ενδεχόμενο του ατυχήματος καθώς το κορίτσι βρέθηκε στα βράχια της παραλίας.
Το σημείο Τσερδάκια, όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι, έμελλε να είναι το σκηνικό όπου θα εκτυλισσόταν το άγριο περιστατικό. Η 15χρονη είχε μεταβεί με τη μητέρα και την αδελφή της στη θάλασσα περίπου στις 6 το απόγευμα της Κυριακής προκειμένου να κολυμπήσουν. Δύο ώρες αργότερα η μητέρα διαπίστωσε ότι το κορίτσι είχε χαθεί από το οπτικό της πεδίο και άρχισε να την αναζητά.
Μην μπορώντας να τη βρει και ανησυχώντας για την απουσία της ενημέρωσε τον ναυαγοσώστη της παραλίας, ο οποίος σήμανε συναγερμό και ξεκίνησε μαζί με άλλους έρευνες για τον εντοπισμό της. Τελικά, λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, η κοπέλα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε βραχώδες σημείο. Εφερε μεγάλο τραύμα στο κεφάλι και φαινόταν άσχημα χτυπημένη σε όλο της το σώμα.
Οταν το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα στο κρανίο, η αποκατάσταση του οποίου έχρηζε χειρουργικής επέμβασης. Επίσης, υπέφερε από πολλαπλά τραύματα στην κοιλιά, ενώ είχε διαγνωστεί θλάση στον πνεύμονα.
Κλιμάκιο ΕΛ.ΑΣ.
«Πάγωσε» το νησί
Το πρωτόγνωρο περιστατικό «πάγωσε» τη μικρή κοινωνία της Πάρου και έχει γίνει το κύριο θέμα συζήτησης. Ο καθένας δίνει τη δική του εκδοχή για τις αιτίες και τις συνθήκες του συμβάντος και όλοι αναρωτιούνται «αν ήταν ατύχημα, απόπειρα βιασμού ή επίθεση». Την απάντηση προσπαθούν να δώσουν εκτός από την Αστυνομία Πάρου και το εξειδικευμένο κλιμάκιο από την εγκληματολογική υπηρεσία της Σύρου, το οποίο μετέβη στο νησί για να συμβάλει στην αποκρυπτογράφηση της υπόθεσης.
Χειρουργείο
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο «Αττικόν» με Super Puma
Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στη 15χρονη από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάρου και λόγω της ανεπαρκούς επάνδρωσης του Κέντρου από ειδικευμένους γιατρούς κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά της με στρατιωτικό ελικόπτερο Super Puma στο νοσοκομείο «Αττικόν» της Αθήνας.
Oπως δήλωσε στο «Εθνος» ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Ηλίας Λαμπίρης, το κορίτσι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και εν συνεχεία μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ΜΕΘ κ. Αθανάσιο Δημόπουλο, «τα τραύματα που έφερε ήταν σοβαρά αλλά έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν από την πλευρά των χειρουργών ιατρών.
Σε καταστολή
Η κοπέλα είναι σε καταστολή, τα ζωτικά της όργανα λειτουργούν αλλά υπάρχει και τεχνική υποστήριξη ώστε να μην επιβαρύνεται ο οργανισμός της. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες, χωρίς όμως να μπορούμε να γίνουμε μάντεις όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για να έχουμε σαφέστερη εικόνα».
Το κορίτσι -ύστερα από επιθυμία του πατέρα της- εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή κ. Νίκο Καλογριά, ο οποίος δεν κατάφερε να εξαγάγει ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του συμβάντος και αναμένει τις εργαστηριακές αναλύσεις και τα αποτελέσματα από τις ειδικές εξετάσεις στις οποίες υπέβαλε την κοπέλα προκειμένου να σχηματίσει σαφή εικόνα.
Κ. Ροββά - Παν. Καρανίκας

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου