Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Μίλησε και το σκιάχτρο!Φέκτερ: Βοήθεια τέλος αν εκλεγεί κυβέρνηση που δεν θα τηρήσει το Μνημόνιο

Φέκτερ: Βοήθεια τέλος αν εκλεγεί κυβέρνηση που δεν θα τηρήσει το Μνημόνιο Ωμή προειδοποίηση με διατύπωση που δε χωρά παρερμηνείες απηύθυνε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας: «Η Ελλάδα δεν θα λάβει επιπλέον οικονομική βοήθεια εάν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αναδείξουν κυβέρνηση που αρνείται να τηρήσει τους όρους του μνημονίου», δήλωσε, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στην αυστριακή τηλεόραση

«Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε...
σε κάθε περίπτωση είναι η αναρχία», πρόσθεσε η Μ. Φέκτερ επισημαίνοντας πάντως ότι «η ευρωζώνη έχει την σταθερή θέληση να βοηθήσει, και όχι να οδηγήσει μια χώρα σε πτώχευση».
Η κυρία Φέκτερ δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο η Ιταλία να ζητήσει βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της στους ερχόμενους μήνες εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων δανεισμού.
Ερωτηθείσαν εάν η Ιταλία θα χρειαστεί να αξιοποιήσει τα κεφάλαια διάσωσης της ΕΕ, η κυρία Φέκτερ δήλωσε: «Η Ιταλία πρέπει να βγει από το οικονομικό δίλημμα των υψηλών ελλειμμάτων και του χρέους, άλλα ίσως, εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων που ήδη καταβάλλει για την αναχρηματοδότηση, θα μπορούσε να χρειαστεί βοήθεια».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια η Κύπρος, η Φέκτερ εκτίμησε ότι δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας.

 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου