Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ο πατριωτισμός μιάς μαριονέτας - Είδες ο Μόντι;


Image



Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί μόνοι, ακόμα κι αυτή η μαριονέτα ο εκλεκτός των τραπεζών Ιταλός Μόντι, ήταν ικανός να σπάσει όχι μόνο τη Μέρκελ, αλλά και τα εξάπτέρυγά της, Ρομπάι και Γιούνκερ και λοιπούς υπαλλήλους των Βρυξελλών, ακόμα και τη συμμαχία των Βορείων. Των Γερμανών, Ολλανδών, Φινλανδών και των Γάλλων του Ολάντ που κρύβουν τα συμφέροντα και τις τράπεζές τους, πίσω από τους Γερμανούς. Και τους τσάκισε ο Μόντι και ο Ραχόι, με μία κίνηση...

Δήλωσαν αργά τη νύχτα στο Ρομπάι που πήγε να τους ενημερώσει ότι...
βγάζει ανακοίνωση (για τα 120 δισ. ευρώ), ότι θα τορπιλίσουν την απόφαση και το ανακοινωθέν, για τα 120 δισ. αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν. Δηλαδή ο ESM να κεφαλαιοποιεί τις τράπεζες και να αγοράζει ομολογά τους για να μην ανεβαίνουν τα επιτόκια.
Δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή τα επιτόκια έπεσαν και οι αγορές ανέβηκαν. Ήταν επειδή πέρασε η  άλλη γραμμή κι όχι η γερμανική και οι αγορές κατάλαβαν ότι έτσι το ευρώ και το ομόλογα στηρίζονται αληθινά. Γιατί οι Μόντι και Ραχόι έβαλαν στο ανακοινωθέν, ότι όλα αυτά θα γίνουν και πράξη, έως τις 9 Ιουλίου!
Οι Μέρκελ και οι Βόρειοι που ετοιμάζονταν για ύπνο, γύρισαν άρον- άρον πίσω λοιπόν και εκεί είδαν τι σημαίνει ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Και συμφώνησαν θέλοντας και μη. Οι Ισλανδοί το κατάλαβαν και έσπευσαν και αυτοί μέσα στα χαράματα να χωθούν στην ομάδα των νικητών και μπήκαν στο κλαμπ. Εμείς υπήρχαμε πουθενά; Γιατί μας καλούν επιτέλους εκεί; Αφού είμαστε ανύπαρκτοι και το όνομα, μας έχει ήδη βγεί... Ο ΓΑΠ ο Βενιζέλος κι ο Παπακωνσταντίνου μας έθεσαν ουσιαστικά, εκτός Ευρωζώνης και τώρα κανείς δεν μοιάζει να θέλει να κρατήσει τη χώρα έστω κοντά στην Ιρλανδία...

Τώρα η κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, ετοιμάζεται να μας πουλήσει ως μεγάλη επιτυχία την επιμήκυνση!!! Δηλαδή τη συμφωνία που έχει ήδη κάνει και (δεν το γνωρίζουν;) έχει ήδη ψηφίσει με το δεύτερο μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Είναι συμφωνημένα αυτά και δεν σημαίνουν ελάφρυνση. Ελάφρυνση είναι να μην χρεωθεί ο Έλληνας πολίτης τα 30-50 δις ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αλλά αυτό θέλει και να αναδιαπραγματευτείς. Και ως γνωστόν η ΝΔ του Α. Σαμαρά, εξαφάνισε ακόμα και τη λέξη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου