Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αρχισάν την προπαγάνδα τα λαμόγια!Βοήθεια μόνο αν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Βαν Ρομπάι   Με έκθεση-καταπέλτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι η διεθνής οικονομική στήριξη θα συνεχιστεί εφόσον προχωρήσει το πρόγραμμα υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Απαιτείται καλύτερος πολιτικός σχεδιασμός και αποδοχή του προγράμματος από το σύνολο της κοινωνίας, επισημαίνεται από την ΕΕ

Αυστηρές πιέσεις και προειδοποιήσεις...
για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων -υπό την απειλή της διακοπής της διεθνούς χρηματοδότησης- απηύθυνε χθες η Κομισιόν στην Ελλάδα. Η Επιτροπή διεμήνυσε, λίγο πριν από τη νέα εκλογική αναμέτρηση, ότι προϋπόθεση για να πετύχει το Μνημόνιο είναι η στήριξη του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.
Στις αυστηρές συστάσεις της σχετικά με την αξιολόγηση του εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος σταθερότητας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεσή της, υπογράμμισε ότι οι κίνδυνοι να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα είναι πλέον πολύ υψηλοί. Κάτι που «εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα», όπως προειδοποίησε η Κομισιόν. Η Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι η συνολική διεθνής οικονομική στήριξη μπορεί να συνεχιστεί μόνον εφόσον προχωρήσει το πρόγραμμα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και την υλοποίηση των αναπτυξιακού χαρακτήρα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος.

 Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, κυρίως στην αγορά εργασίας, στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και στα άλλα διαρθρωτικά μέτρα, θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, τον ανταγωνισμό και την ανταγωνιστικότητα, ισχυρίστηκε.
Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα απαιτηθεί χρόνος προκειμένου να υπάρξουν οφέλη στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, η Επιτροπή επανήλθε στο θέμα της μείωσης στους ονομαστικούς μισθούς και στο μη μισθολογικό κόστος.
Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη ότι η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών σχετικά με την αυστηρή τήρηση των πολιτικών που έχουν συμφωνηθεί θα ελεγχθεί τους επόμενους μήνες, όταν θα καθοριστούν τα μέτρα ύψους 5,5% του ΑΕΠ για το κλείσιμο της δημοσιονομικής τρύπας της περιόδου 2013-2014.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου