Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Χωρίς τέλος η λίστα του AIDS

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΚΑΝΑ, κάθε χρήστρια ναρκωτικών που εκπορνεύεται για να εξασφαλίσει τη δόση της έρχεται καθημερινά σε επαφή με πέντε έως δέκα άνδρες Αλλες πέντε ιερόδουλες βρέθηκαν θετικές στον ιό. Περισσότερες από 1.600 κλήσεις από άνδρες που ζητούσαν να υποβληθούν σε εξετάσεις έχει δεχτεί το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Πέντε ακόμη οροθετικές ιερόδουλες αποκάλυψαν στο κέντρο της Αθήνας οι έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται πλέον σε...
17, με τις οποίες εκτιμάται ότι έχουν έρθει σε επαφή υψηλού κινδύνου χιλιάδες άνδρες. Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), κάθε χρήστρια που εκπορνεύεται για να εξασφαλίσει τη δόση της, έρχεται καθημερινά σε επαφή με πέντε έως δέκα άνδρες.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μόνο για τη Ρωσίδα έγιναν 700 κλήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ από άνδρες που είχαν συνευρεθεί μαζί της. Το 60% δήλωσαν ότι είχαν απροφύλακτη επαφή, κυρίως στοματική, ενώ αρκετοί δήλωσαν απροφύλακτη κολπική και πρωκτική επαφή. Μέχρι χθες, το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε δεχτεί 1.600 κλήσεις από άνδρες.
Η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Τζένη Κουρέα - Κρεμαστινού ανέφερε ότι οι άνδρες στέλνονται για εξετάσεις στις ειδικές μονάδες λοιμώξεων των νοσοκομείων. Ο γενικός διευθυντής του Κέντρου κ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου σημείωσε ότι χορηγήθηκε ειδική αγωγή σε τρεις, οι οποίοι είχαν έρθει πρόσφατα σε επαφή με τη γυναίκα, προκειμένου να αποφύγουν τη νόσηση από AIDS.
Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μένη Μαλλιώρη τόνισε ότι από τις αρχές του 2011 υπήρξαν ενδείξεις ότι αυξάνεται το AIDS στον πληθυσμό των χρηστών. Η χώρα μας ενημέρωσε τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, ενώ οι ενδείξεις επιβεβαιώθηκαν στα μέσα του ίδιου έτους.
Οι ειδικοί σημειώνουν τη στενή σχέση της χρήσης με την πορνεία. Σύμφωνα με την κ. Μαλλιώρη, λόγω της ύφεσης, οι γυναίκες χρήστριες εκπορνεύονται για να εξασφαλίσουν τη δόση.
Οι μισές από τις οροθετικές που εντόπισε το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι χρήστριες ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου