Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Αλίμονο στην Ελλάδα αν χαθεί η Μακεδονία!!!


Ο Γέροντας Παΐσιος στον τ. Υπουργό Νικόλαο Μάρτη


13Maced Για τον Γέροντα Παΐσιο και τα όσα προείδε, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, για τη σύγχρονη γεωπολιτική και τα εθνικά μας ζητήματα, αφιερώσαμε ολόκληρο το έργο μας, υπό τον τίτλο «Ο Γέροντας Παΐσιος για τα Μελλούμενα να συμβούν!»
Το έργο μας αυτό έτυχε εντυπωσιακής πράγματι υποδοχής, εφόσον ήταν...
η πρώτη φορά στα ελληνικά εκδοτικά χρονικά, που σε μία μελέτη ο ερευνητής επιχειρούσε συγκερασμό της γεροντικής μας παράδοσης με το απόκρυφο γεωπολιτικό παρασκήνιο.
Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός αποδείχτηκε τελικά 100% επιτυχημένος, τόσο ως περιεχόμενο της μελέτης μας, όσο και εμπορικά, μιας και η ως άνω εργασία εξαντλήθηκε μέσα σε... μία μόλις ημέρα!!!

Φυσικά, επειδή το θέμα της Μακεδονίας και της γεωπολιτικής της αξίας για τον ελληνισμό είναι τεράστιο και κεντρικό, είχαμε παραθέσει σ’ αυτή τη μελέτη μας ειδικό κεφάλαιο με τίτλο «Παΐσιος και Μακεδονία». Εκεί κάναμε σαφή αναφορά στο εν λόγω θέμα και σε κάποιο σημείο (και αφού αναφερθήκαμε στη μεγάλη εθνική προσφορά του παλιού υπουργού Νικόλαου Μάρτη, με το βιβλίο του «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας») γράφαμε τα εξής πολύ σημαντικά, που ειπώθηκαν από τον ίδιο τον κ. Μάρτη:

«Μου είχε πει ο Παΐσιος: «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτη η επανάσταση του 1821, Μάρτης αγωνίζεται και για το θέμα της Μακεδονίας!» Είχε μεγάλη αγάπη για τη Μακεδονία ο Γέροντας! Και σε κάποιους προσκυνητές που διένειμαν δωρεάν χριστιανικά βιβλία, τους έλεγε να αγοράζουν και να διανέμουν και το δικό μου βιβλίο!
Όσο για την προπαγάνδα των Σκοπίων, ο Γέροντας Παΐσιος μου είχε πει ότι «οι κόποι σου δεν θα πάνε χαμένοι! Θα βρεθούν τίμιοι άνθρωποι, που θα αξιοποιήσουν και θα δικαιώσουν τον αγώνα σου για τη Μακεδονία»!...»

Εδώ να σημειώσουμε ότι το παραπάνω κλασικό όντως έργο του Νικόλαου Μάρτη έχει μοναδική αξία και απέκτησε παγκόσμια φήμη, ακριβώς διότι ο τέως υπουργός έκανε την πολύ έξυπνη κίνηση να βασίσει τις πηγές του (που αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας με αναμφισβήτητα στοιχεία) πάνω σε αναφορές που προέρχονται από την... εβραϊκή παράδοση!
Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Μάρτης πέτυχε να πείσει πολλούς σε διάφορες χώρες του πλανήτη, ακόμα και σε κράτη όπως η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Αλβανία, όπου και αναδημοσιεύτηκε μεγάλο μέρος του έργου του Μάρτη και όπου οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι έχει δίκιο ο συγγραφέας και ότι η Μακεδονία ιστορικά συνδέεται με τον ελληνισμό και όχι με τον σλαβισμό...

Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι ο μεγάλος κίνδυνος για τη Μακεδονία προέρχεται σήμερα (αλλά και ανέκαθεν) από τη Σερβία, πίσω από την οποία βρίσκεται βέβαια η σκιά της γιγάντιας ευρασιατικής υπερδύναμης της Ρωσίας, η οποία – μέσω του Βελιγραδίου – θέλει να βγει στο Αιγαίο (το ίδιο επιδιώκει και στην άλλη ζεστή θάλασσα, τον Ινδικό ωκεανό, για λόγους γεωπολιτικής της εξάπλωσης).
Γι’ αυτό και ο υπογράφων αυτό το κείμενο έχει εδώ και χρόνια στραφεί εναντίον της γεωπολιτικής προσέγγισης Ελλάδας-Σερβίας, αλλά υπέρ του σχηματισμού ελληνοαλβανικού γεωπολιτικού άξονα, ο οποίος θα στρέφεται κατά του πανσλαβισμού, όπως αυτός εκφράζεται με τη ρωσική διείσδυση στην περιοχή μας μέσω της Σερβίας και δευτερευόντως μέσω του κράτους-μαριονέτα των Σκοπίων.
Σημειώνουμε δε ότι ακόμα και ο θεωρούμενος ως Πατέρας του σύγχρονου ελληνικού εθνικισμού, ο Ίων Δραγούμης, είχε σαφώς προτείνει τη συμμαχία Ελλήνων-Αλβανών κατά των Σλάβων! Πρέπει επίσης οπωσδήποτε να πούμε ότι ένας ακόμα στόχος της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής είναι η κατάκτηση του Αγίου Όρους, μέσω υπαγωγής του στη σλαβική Ορθοδοξία, η οποία και ΔΕΝ είναι βέβαια η Ελληνορθοδοξία!...

Αναδημοσιεύουμε λοιπόν εδώ την πρόσφατη (22 Μαρτίου 2012) επιστολή του παλιού υπουργού κ. Μάρτη, που τιτλοφορείται «Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης και το πρόβλημα της Μακεδονίας», η οποία θεωρούμε ότι έχει ιστορική αξία και δείχνει πάρα πολλά για τη σύγχρονη διάσταση του Μακεδονικού ζητήματος:

«Το έγκριτο εκκλησιαστικό περιοδικό της Μητροπόλεως Πειραιώς «Πειραϊκή Εκκλησία», που πολλά προσφέρει, τον Ιούνιο του 2010 είχε αφιέρωμα για τον Γέροντα Παϊσιο τον Αγιορείτη και ανέφερε το βιογραφικό του από της γεννήσεώς του μέχρι την κοίμησή του, τη σχέση του με τον Θεό, τον κόσμο και τους ανθρώπους, την αγιότητά του, την προσευχή, το προορατικό του χάρισμα, μέχρι τους λόγους και την φυσική διάκριση, που συνοψίζονται στην νουθεσία του «Αγάπη και πίστη στον Χριστό να ‘χεις παιδί μου».
Το περιοδικό έχει Συνέντευξη του Σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπου ΣΙΝΑ, ΦΑΡΑΝ και ΡΑΪΘΩ κ. Δαμιανού, καθώς και Άρθρα του Ιερομόναχου Χριστόδουλου Αγιορείτη, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου, που αναφέρονται στον Γέροντα Παϊσιο τον Αγιορείτη. 
Εκκλησιάζομαι όταν είμαι σπίτι μου στους Αμπελόκηπους, στην εκκλησία στο Μετόχι του Σινά (οδός Δορυλαίου). Μια Κυριακή όταν τελείωσε η λειτουργία και βγήκα έξω από την εκκλησία με περίμενε ο εκ Δράμας Αρεοπαγίτης του οποίου το όνομα δεν ενθυμούμαι.
Ο Αρεοπαγίτης μου είπε ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής των Δικαστών και Εισαγγελέων «Φίλων του Αγίου Όρους» επισκέφθηκε με τα άλλα μέλη του Προεδρείου τον Μοναχό Παϊσιο τον Αγιορείτη (για πρώτη φορά άκουγα το όνομα Παϊσιος) και του είπαν: «Άγιε Παϊσιε, δίνουμε από τους μισθούς και συντάξεις μας εισφορές και αγοράζουμε την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και τα μοιράζουμε στον κόσμο».
Ο Μοναχός Παϊσιος απάντησε: «Καλά κάνετε, αλλά να αγοράζετε το βιβλίο του τ. Υπουργού Νικολάου Μάρτη «Η Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας» για να σωθεί η Μακεδονία διότι εάν χαθεί η Μακεδονία, το Άγιο Όρος θα περιέλθει στους Σκοπιανούς και η Ελλάδα θα υποστεί πλήγμα». «Μου είπε ο Μοναχός Παϊσιος (προσέθεσε ο Αρεοπαγίτης) «Πες στον Μάρτη να έρθει στο Άγιο Όρος να με δει».
Το καλοκαίρι πήγαινα για διακοπές με την γυναίκα μου στο Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική. Μια μέρα θυμήθηκα την επιθυμία του Μοναχού Παϊσιου να τον επισκεφθώ και πήγα στην Ουρανούπολη και εν συνεχεία στη Δάφνη με το πλοίο.
Ο Υποδιοικητής του Αγίου Όρους (απουσίαζε ο Διοικητής) με περίμενε στη Δάφνη και πήγαμε στις Καρυές, όπου επισκέφθηκα την Διοίκηση και μου έδειξαν τον «ΤΡΑΓΟ», όπου σε δέρμα τράγου εγράφη το Σύνταγμα (Καταστατικό) του Αγίου Όρους. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι για τον ΤΡΑΓΟ ήλθαν Μοναχοί από 3 Μοναστήρια και είχαν κλειδιά για να ανοίξουν όπου εφυλάσσετο το Ιερό κειμήλιο.
Έπρεπε να πάμε στη Μονή ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ και από εκεί με τα πόδια να φτάσουμε στην καλύβα του Γέροντα Παίσιου. Στο άρθρο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου (σελίδα 28) παρουσιάζεται το καλυβάκι του Γέροντα Παϊσιου, που συγκινήθηκα να το ξαναδώ. Ο Γέρων Παϊσιος με δέχθηκε με χαρά και με κράτησε μια ώρα και με ρωτούσε για το θέμα της Μακεδονίας.
Όταν τελειώσαμε είπα: «Πάτερ Παϊσιε, ήταν μια μέρα που θα την θυμάμαι όσο ζω». Μου απάντησε: «Η συνάντησή μας ήταν για μένα  Πάσχα που ήλθες και με είδες. Ένας τίμιος θα σε δικαιώσει στον αγώνα σου. Θεωρώ τίμια την απόφαση Κορυφής της Λισσαβόνας όπου κατόπιν της επιστολής του αειμνήστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή αποφάσισε ομόφωνα ότι θα αναγνωρίσει τα Σκόπια υπό τον όρο ότι δεν θα έχει η χώρα των Σκοπίων στο όνομά της την λέξη Μακεδονία.
Θεωρώ την απόφαση καταλυτική για την ιστορική αλήθεια και θα ασχοληθώ στο μέλλον με ό,τι  προσέφεραν οι Μακεδόνες στην Ιστορία και τον Πολιτισμό». Σε μια επανέκδοση του βιβλίου μου «Η Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας», έδωσα ένα αντίτυπο σε κάποιον που πήγαινε στον Γέροντα Παϊσιο και το έδειξε στον Μοναχό Παίσιο, στον οποίο είχα αφιερώσει ένα άλλο αντίτυπο. Στο αντίτυπο το οποίο έδωσα, ο Γέροντας Παϊσιος έγραψε προς εμένα και το οποίο κατόπιν άδειάς του το δημοσίευσα.
“Στον κύριο Νικόλαο Μάρτη
Η λιακάδα σου Μάρτη, φώτισε την αλήθεια.
Η θερμή λιακάδα σου Μάρτη, θέρμανε την Ελλάδα.
Η θερμή λιακάδα σου Μάρτη, καίει τη Σλαβική ψευτιά, των ψευδομακεδόνων
«Ας είναι περήφανη η Μάννα-Ελλάδα,
που έκανε τέτοια παιδιά…
Να Αγιάσουν τα κόκκαλα και των Γονέων σου,
κύριε Νικόλαε Μάρτη
Με αγάπη Χριστού
Μοναχός Παϊσιος
Υποβάλλεται με σεβασμό στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Νίκος Μάρτης
Πρώην Υπουργός»
Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου