Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο Φίλιππος Σαχινίδης νέος υπουργός Οικονομικών

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο ΟικονομικώνΟ Φίλιππος Σαχινίδης θα είναι τελικά ο ο νέος υπουργός Οικονομικών, αναβαθμιζόμενος από τη θέση του αναπληρωτή που κατείχε τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Η ορκωμοσία του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια έχει προγραμματιστεί για τις 14.45 το μεσημέρι.
Η τελική επιλογή κλείδωσε...
σήμερα το πρωί από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο που είχε ως εναλλακτική επιλογή τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση.
Η επιλογή νέου υπουργού εξελίχθηκε σε «θρίλερ» ύστερα από την παραίτηση Βενιζέλου ο οποίος οποίος λέγεται ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό να αναλάβει ο ίδιος τον θώκο ακολουθώντας το μοντέλο Μόντι ή ο αναπληρωτής του, Φ. Σαχινίδης.
Αλλες πληροφορίες συνέτειναν στο γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος θα ήθελε τον Τ. Γιαννίτση στο τιμόνι του υπουργείου και την αντικατάστασή του στο Εσωτερικών από πρόσωπο που έχει «εικόνα» ως πρώην υπηρεσιακός υπουργός - όπως οι κ. Φλογαΐτης και Αλιβιζάτος.
Να σημειωθεί όμως ότι ο κ. Σαμαράς δεν έθεσε -εμφατικά- ζήτημα αντικατάστασης με υπηρεσιακούς των υπουργών στα τρία υπουργεία προς τις εκλογές, και δεν έβαλε βέτο για το πρόσωπο που θα οριστεί στο Οικονομικών.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου