Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μια παράξενη βόμβα

thumb
Η ανακάλυψη της εγκαταλελειμμένης (!) βόμβας στον συρμό του μετρό στον σταθμό του Αιγάλεω το βράδυ του περασμένου Σαβ­βάτου έβαλε νέες φωτιές στη συζήτηση περί «νεο-τρομοκρατίας». Όμως η μέχρι τώρα δη­μοσιοποίηση στοιχείων - και πολύ περισσότε­ρων εικασιών - επί του θέματος δεν προσφέρει κάτι καινούργιο, πέρα από το ότι...
είναι πιθανό να βρεθούμε το επόμενο διάστημα στο άνοιγ­μα ενός νέου κύκλου δράσης του ελληνικού αντάρτικου πόλεων.
Το τηλεφώνημα προς τα κανάλια Mega και ΣΚΑΪ για ανάληψη της ευθύνης από μια άγνω­στη οργάνωση με το όνομα Αντάρτικο Πόλε­ων, σχεδόν δύο μέρες μετά την ανακάλυψη της βόμβας, δεν διαφωτίζει κανέναν.
Η αστυνομία κινείται με εικασίες - άγνωστο πόσο βάσιμες - για σχέση της νέας οργάνω­σης με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς λό­γω ομοιοτήτων τής (έτσι ή αλλιώς πρωτόλειας) βόμβας με παλαιότερη των Πυρήνων.
Ωστόσο, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει κεί­μενο ανάληψης ευθύνης, το οποίο θα αποτελέ­σει και τα διαπιστευτήρια της νέας οργάνωσης (αν υπάρχει τέτοια), δεν είναι σώφρον να γίνει κανενός είδους... ανάλυση, αφού οι αστυνομι­κές εικασίες, εκ πείρας, συνήθως είναι τουλάχι­στον επισφαλείς.
Στην πραγματικότητα η εμφάνιση μιας νέ­ας οργάνωσης είναι αναμενόμενη από καιρό, αφού οι γενικότερες συνθήκες το ευνοούν. Όμως είναι ένα ερώτημα το αν αυτή θα επέλεγε ένα χτύπημα στο μετρό και μάλιστα χωρίς προ­ειδοποίηση, κάτι το οποίο θα φαινόταν σχεδόν αδιανόητο με βάση την παλαιότερη παράδοση αυτού του χώρου.
Παρά το γεγονός ότι πολλά έχουν αλλάξει και παρότι έχουν υπάρξει βομβιστικές ενέργειες μεγάλου ρίσκου, όπως αυτή με θύμα το μικρό Αφγανάκι τον Μάρτιο του 2010 ή στην προε­κλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. το φθινόπωρο του 2009, αλλά και κατά καιρούς απειλητικές αναφορές για τη «μεσαία τάξη» που έχουν γρα­φτεί σε προκηρύξεις, ακούγεται ακόμη αταίριαστη σε οργάνωση αυτή η πρακτική.
Σε κάθε περίπτωση, χωρίς κείμενο προκήρυ­ξης, κανείς δεν θα μπορεί να είναι βέβαιος για το τι έχει πράγματι συμβεί. Και λογικά, αν η ορ­γάνωση Αντάρτικο Πόλεων υπάρχει πράγματι, αυτό θα δημοσιευθεί σύντομα, εκτός αν οι δρά­στες της υπόθεσης προτιμήσουν να δουν την κατάληξη της αστυνομικής έρευνας.
Αν πάντως δεν υπάρξει σύντομα κείμενο ανά­ληψης ευθύνης, τότε δύο τινά μπορεί να συμ­βαίνουν: είτε η οργάνωση... δεν υπάρχει είτε θα προτιμήσει να δηλώσει την παρουσία της ύστε­ρα από μια επιτυχημένη ενέργεια.
Επειδή, όμως, τα «αν» είναι πολλά, συστήνου­με υπομονή και... αποχή από σενάρια. Τα οποία πολλές φορές παραμένουν απλώς σενάρια...

topontiki.gr

1 σχόλιο:

  1. Η ΒΟΜΒΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΔΙΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή