Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ικανοποίηση στο Βερολίνο για το αποτέλεσμα...Εκανε την βρωμοδουλεία ο οικονομικός δολοφόνοςπαπαδήμιος!

Ικανοποίηση στο Βερολίνο για το αποτέλεσμαΟ εκπρόσωπος της Αγγελα Μέρκελ δήλωσε επισήμως την ικανοποίηση της καγκελαρίας για την έγκριση Μνημονίου και PSI. Δεν είναι «εξοικονόμηση για την εξοικονόμηση» αλλά «απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων, όπως υποστήριξε

Η γερμανική καγκελαρία έδωσε την πρώτη «ευλογία» της στην κυβέρνηση Παπαδήμου για την επιτυχή ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το νέο μνημόνιο, το PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ο εκπρόσωπος της Αγγελα Μέρκελ...
«χαιρέτησε ιδιαίτερα την υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου το βράδυ της Κυριακής.
«Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα» το αποτέλεσμα, είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, καθώς «καταδεικνύει την καλή θέληση της Ελλάδας να αναλάβει δύσκολες μεταρρυθμίσεις».
Η Γερμανία, κατά τον ίδιο, επικρίνεται πολύ στην Ελλάδα, επειδή προωθεί την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία. «Δεν πρόκειται για εξοικονόμηση για την εξοικονόμηση», αλλά για «απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων» της Ελλάδας, όπως εκτίμησε.
Επιφυλάξεις Ρέσλερ παρά την ψήφιση των μέτρων
Ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ δήλωσε στο πρωινό μαγκαζίνο του ARD ότι «καθοριστική σημασία έχει τώρα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», την οποία θα αξιολογήσει η τρόικα. Μόνο επί αυτής της βάσεως θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση του δεύτερου πακέτου στήριξης.
Ο κ. Ρέσλερ υπερασπίστηκε την στάση των χωρών της ευρωζώνης έναντι της Αθήνας. Είναι ορθό να ωθεί κανείς με πιέσεις την Ελλάδα στην σωστή κατεύθυνση, είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός.
Αναφερόμενος στις προοπτικές της Ελλάδας, ο Φίλιπ Ρέσλερ εμφανίστηκε επιφυλακτικός. Αλλωστε, όπως είπε, υπάρχουν εδώ και καιρό φορολογικοί νόμοι στην Ελλάδα, οι οποίοι δεν εφαρμόστηκαν συνετά.
«Πρόκειται για ένα ακόμη αναγκαίο βήμα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας», δήλωσε το στέλεχος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Χανς Μίχελμπαχ λίγο μετά την ψηφοφορία.
Πηγή: Deutsche Welle
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου