Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σε πλήρη αποσύνθεση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αν οι αρχηγοί τους ξεπουλήσουν την πατρίδα


1play
Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος
Έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, συγκαλείται  απόψε - αν το επιτρέψουν οι συνθήκες - με προφανές αντικείμενο, τις δραματικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Από το πρωί είναι ποικίλες οι διαρροές και οι πληροφορίες φέρουν τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, να δέχεται πιέσεις...
από πατριωτικά στοιχεία του κόμματος τους  να μην υπαναχωρήσει στους εκβιασμούς του Τόμσεν και της παρέας του και να αποχωρήσει από την υποστήριξη της παρούσας Κυβέρνηση με ψηλά το κεφάλι.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίοι -σύμφωνα με πληροφορίες- οι κύριοι Καρχιμάκης, Τασούλας και Αθανασάκης, προσπαθούν να «κρατήσουν» αραγή την κομματική πειθαρχία, καθώς ο αριθμός των «απείθαρχων « που διαρρέει, είναι πάνω από πενήντα!
Σε επικοινωνία δε , πρωτοκλασάτων στελεχών με τη newstrap, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να εμμείνουν σταθερά στην αρνητική ψήφο στη Βουλή- αν φθάσει εκεί κείμενο οριστικής συμφωνίας- ειδάλλως, η άποψη που επικρατεί με αρκετή δόση ειρωνείας είναι :Π οίος θα τους διαγράψει... ο απερχόμενος ή ο.. επερχόμενος πρόεδρος; Τα μηνύματα αυτά - ως φαίνεται- διαπερνούν και τις κλειστές πύλες του μεγάρου Μαξίμου, με αποδέκτη τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, ο οποίος με φράσεις «όψιμου αντιστασιακού» μίλησε για ... εκβιασμό εκ μέρους των τροϊκανών.
Μάλιστα είναι χαρακτηριστική η δήλωση-που φέρεται σαν διαρροή αλλά πολυδημοσιεύτηκε- ότι ο ίδιος, αν μιλούσε για ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθούσε άλλες στρατηγικές και πιθανόν να άλλαζε και την ονομασία του Κόμματος.
Σαν μια πρώτη ερμηνεία, μπορεί κάποιος να υπογραμμίσει την αγωνία του φαβορί για τη θέση του Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ υπουργού, την επόμενη ημέρα, μετά την επίτευξη συμφωνίας.
Η αγωνία του κ. Βενιζέλου δε θα πρέπει να κοπάζει, καθώς ως μ.Χ προφήτης επανέρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου και επιχειρηματολογεί, επίσης, για δυσχερή για την Ελλάδα μέτρα που προτείνουν οι της τρόϊκα. Το παράδοξο της επανάκαμψης του ΓΑΠ είναι ότι γύρω του αρχίζει και πάλι να σχηματίζεται το πηγαδάκι των χειροκροτητών που αρχίζουν μάλιστα και ανοικτά να του πλέκουν το εγκώμιο.
Υπάρχουν βεβαίως ένθεν κακείθεν οι βουλευτές των δύο εξουσίας -μέχρι πρότινος- Κομμάτων, οι οποίοι εισπράττοντας στις περιφέρειές τους την οργή και την αποδοκιμασία των ψηφοφόρων, ελπίζουν στο πάρα πέντε να διασώσουν με κάποιο τρόπο την επανεκλογή τους!
Μπορεί η χώρα να είναι σε κατάσταση αναμονής τούτες τις μέρες και να ακούσει μέτρα που στην κυριολεξία θα της κόψουν την ανάσα, αλλά στα πηγαδάκια της Βουλής σήμερα κυριαρχούσαν τα γκάλοπ με μετρήσεις που στέλνουν στο ναδίρ και με κρότο το ΠΑΣΟΚ. Πανικόβλητος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνει, μέσω διαρροών πως είναι... αποφασισμένος να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, με τη λογική του... "άλλαξε ο Μανολιός"...

newstrap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου