Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η Ευρώπη θέτει υπό κηδεμονία τη διαλυμένη Ελλάδα…


Η «καταπληκτική» φήμη που έχει αποκτήσει πλέον σύσσωμος ο ελληνικός πολιτικός κόσμος, οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπονήσει τη μοναδική συνταγή σωτηρίας για τη χώρα μας: Οι Ευρωπαίοι του αποκαλούμενου «σκληρού πυρήνα», αποφάσισαν να θέσουν υπό κηδεμονία την Ελλάδα, έχοντας πλέον καταλήξει...
τόσο στην δική τους άποψη περί του ελληνικού πολιτικού κόσμου, όσο και σε αυτή που αποκαλύπτεται από τη διάθεση στους δρόμους των ελληνικών πόλεων…
Όπως δήλωσαν οι Γιούνκερ (Eurogroup) και Ρεν (Κομισιόν), η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να ενισχύσει θεαματικά την παρουσία της στην Αθήνα. Οι άνθρωποι αν και αναφέρθηκαν συγκεκαλυμμένα, δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαροι δοθέντων των συνθηκών. Στην ουσία με τον «στρατό» των τεχνοκρατών που θα μετακομίσει στην Αθήνα ώστε επί της ουσίας να ασκείται εκτός από τον αυτονόητο συμβουλευτικό ρόλο, ασφυκτική εποπτεία σε κάθε τομέα του κυβερνητικού έργου, κάτι το οποίο αποδεικνύει την εμπιστοσύνη στους αποτυχημένους επαγγελματίες της πολιτικής στη χώρα μας, οι οποίοι παρεμπιπτόντως, θεωρούνται ως επί το πλείστον διεφθαρμένοι (ασχέτως αν απέτυχαν οι αξιωματούχοι της Ευρώπης να διακρίνουν στο τραπέζι των συζητήσεων ορισμένους από τους διαφθορείς των Ελλήνων πολιτικών)…

Αφενός, η στάση αυτή αποκαλύπτει πραγματική πρόθεση διάσωσης της Ελλάδας και διατήρησής της στην Ευρωζώνη, καθώς παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, το πλήγμα για την αξιοπιστία της Ευρώπης θα είναι τεράστιο, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει και το «συνθηματικό», το πρόσχημα, για την εξαπόλυση νέων κερδοσκοπικών πληγμάτων εναντίον χωρών της Ευρωζώνης ή/και του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Στην προσπάθειά τους αυτή έσπευσε να δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή του και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, αφού η χώρα του φέρεται ότι θα υποφέρει σε περίπτωση ελληνικής κατάρρευσης και εξόδου από το ευρώ, λόγω υπερβολικής έκθεσης στα CDS (credit default swap), έχοντας «στοιχηματίσει» στο ότι η Ελλάδα ΔΕΝ θα χρεοκοπήσει…
Σε γενικές γραμμές, πέραν του κάκιστου για την Ελλάδα κλίματος στις Βρυξέλλες στη συνεδρίαση του Eurogroup, οι αξιωματούχοι της Ένωσης και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχαν κοινή γραμμή. Οι πρώτοι (κυρίως οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Όλι Ρεν), απλά κοινοποίησαν προς το ελληνικό ακροατήριο ότι η δουλειά έχει μείνει στη μέση και ότι προϋπόθεση της οποιασδήποτε συμφωνίας είναι οι έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και η θετική ψήφος του Κοινοβουλίου. Όσο γελοία κι αν φαίνεται η απαίτηση εγγράφων δεσμεύσεων, άλλο τόσο αποκαλυπτική είναι του βαθμού αξιοπιστίας της ελληνικής πολιτικής τάξης και της «εκτίμησης» που αυτή χαίρει διεθνώς…
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν σαφέστατος στο μήνυμά του παίρνοντας ωστόσο προσωπική θέση. Η ελληνική κοινωνία, ανέφερε, θα πρέπει πλέον να πάρει την ευθύνη της τελικής απόφασης. Έχει δύο επιλογές: Η μία είναι να δώσει τις διαβεβαιώσεις που της ζητούν, να διαγράψει 100 δισεκατομμύρια ευρώ από το χρέος της περίπου και να δοκιμάσει με τη βοήθεια των εταίρων της να ξεπεράσει σταδιακά το πρόβλημα. Η δεύτερη είναι επίσης απλή: Να επιλέξει την έξοδο από το ευρώ, δηλαδή την Ευρωζώνη, κάτι που πολύ πιθανό θα σήμαινε και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών έλαβε και ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής της χώρας εντός Ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι Γιούνκερ και Ρεν φρόντισαν να τονίσουν ότι η Ένωση ήδη μελετάει μέτρα με τα οποία θα προσπαθήσει να επανεκκινήσει την ελληνική οικονομία και να την βοηθήσει ώστε να δημιουργήσει σταδιακά θέσεις εργασίας, να αντιστραφεί η ύφεση και σταδιακά να περάσει η χώρα στην ανάπτυξη, δημιουργώντας πλούτο. Οι αναφορές αυτές αποκαλύπτουν τη νευρικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμπρός στις δυνητικές επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση…
Οι επόμενες ημέρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Πληροφορούμαστε ότι διάφοροι κύκλοι, όχι μόνο οι αποκαλούμενοι «γνωστοί-άγνωστοι» σκοπεύουν το Σαββατοκύριακο να μετατρέψουν την Αθήνα σε ένα απέραντο πεδίο μάχης. Το μέλλον μας θα κριθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Η επιλογή ανάμεσα σε δύο κακά σενάρια ποτέ δεν είναι ευχάριστη. Η εμπιστοσύνη του κόσμου στους πολιτικούς, ανύπαρκτη ώστε να ποντάρει κανείς σε γνωμηγήτορες της πολιτικής να σηκώσουν την ευθύνη στους ώμους τους και να προτείνουν…

www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου