Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο γάτος της βουλής


papoutsis660 Οι...καλοί γείτονες στις δυσκολίες φαίνονται! Να σου στέλνουν με το… αζημίωτο και παράνομα φτηνά εργατικά χέρια από την Κεντρική Ασία (Πακιστάν, Μπαγκλαντές) ενίοτε, δε, να τους τροφοδοτούν και με τουρκικές λίρες, ίσως, για να τονώσουν την καταρρέουσα ελληνική οικονομία!
Η Τουρκία, λοιπόν, έχει…
το χαβά της, το θέμα είναι οι ελληνικές αρχές τι κάνουν κ.  Παπουτσή. Πώς, άραγε, θα αντιμετωπίσει ο υπουργός Προ.Πο το περιστατικό της παράνομης Λέσχης στην οδό Αβέρωφ; Εκεί, όπου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε έφοδο της Αστυνομίας συνελήφθησαν 29 άτομα από το Μπαγκλαντές και 2 Πακιστανοί να παίζουν ραμί: Απαγορευμένο παίγνιο με τράπουλα. Στο τραπέζι υπήρχαν 368 ευρώ, 4 δολάρια ΗΠΑ και 4 εκατομμύρια λίρες Τουρκίας!  Επίσης συνελήφθησαν άλλοι 33 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν μετείχαν στο παιχνίδι, δεν είχαν – όμως – άδεια παραμονής. Τα κυκλώματα παράνομης εισαγωγής μεταναστών οργιάζουν και μαζί τους και πράκτορες της τουρκικής υπηρεσίας ΜΙΤ! Το έχετε υπ’ όψιν σας κ. Παπουτσή;
Το θολό τοπίο που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου οδήγησαν όπως φαίνεται σε απώλεια προσανατολισμού τον υπουργό Δικαιοσύνης. Αλλιώς δεν εξηγείται η επιμονή του να περάσει απ’ την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη «ανέγγιχτη» τροπολογία – που με δικαιολογία την αποσυμφόρηση των φυλακών – «ανοίγει» την πόρτα εξόδου σε κάθε λογής καταδικασθέντες. Από παιδική πορνογραφία έως εμπόρους ναρκωτικών, με την προϋπόθεση να δηλώσουν πως εξέτισαν το 1/3 της δεκαετούς ποινής που τους επιβλήθηκε. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κάλεσε τον κ. Παπαϊωάννου να αποσύρει την σκανδαλώδη τροπολογία, ενώ και ο Θάνος Πλεύρης του ΛΑ.Ο.Σ. άσκησε  σκληρή κριτική προτρέποντας για αλλαγή της τροπολογίας.
Εγκλωβισμένος στην παγίδα της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς μεταβάλλεται σταδιακά σε έρμαιο των Πασοκικών επιδιώξεων συναινώντας – έστω και με αρκετές επιφυλάξεις – στην επείγουσα ψήφιση των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου 2012 – 2015. Ο κ. Σαμαράς παίζει με τη φωτιά, ξεγελά εαυτόν και αλλήλους, δηλώνοντας ότι το κόμμα του στηρίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο λόγω της κρισιμότητας των περιστάσεων που διέρχεται ο τόπος. Κάτι τέτοια ακούει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση και εκφράζει στην αρμόδια Κοινοβουλευτική επιτροπή την αισιοδοξία του για την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων σημειώνοντας παράλληλα, ότι μπορούν να ανοίξουν μια άλλη προοπτική, καθώς «η περιπέτεια, η αβεβαιότητα και η διαρκής σειρά των θυσιών έχει ένα στόχο και ένα τέλος». Τον πιστεύει κανείς; Μήπως εσείς κ. Σαμαρά;;
Όπως και να’χει η μνημονιακή «πρασινο-ΛΑ.Ο.Σ. μπλε» κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να ξεμπερδεύει τάχιστα με την επεξεργασία του επίμαχου νομοσχεδίου, με ποθούμενο την ψήφισή του, την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου. Είναι – βλέπετε – και οι ΓερμανοΤροικανοί που βιάζονται για τις τελικές διαπραγματεύσεις! Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Νάσος Αλευράς, πάντως, σε μια… κρίση αυτοκριτικής μιλώντας για τις σχετικές με το άνοιγμα των επαγγελμάτων ρυθμίσεις «πυροβόλησε» κατά του κόμματός του υποστηρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα φοβήθηκε να κάνει το βήμα που πρέπει να γίνει στην περίπτωση τόσο των δικηγόρων όσο και των οδικών μεταφορών». Για τους μεν, δικηγόρους πρότεινε τη μίμηση άλλων χωρών με τις οργανωμένες επιχειρήσεις  δικηγόρων, ώστε να επιταχυνθεί η απονομή Δικαιοσύνης. Για τις δε οδικές μεταφορές το «καρφί» Αλευρά αφορούσε τον «προστατευτισμό» τόσων χρόνων που προκάλεσε… ασφυξία στην ελληνική οικονομία.
Οποίος πολιτικός πολιτισμός! «Γαλάζιοι» και «μπλε» Εθνοπατέρες κόπτονται  για την ομαλή λειτουργία των θεσμών και της οικονομίας,  τη στιγμή που ως χώρα διολισθαίνουμε στο χάος και οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο! Πάνω απ’ όλα, ωστόσο, είναι η ανταλλαγή των ομολόγων και η μπανανιακού τύπου νέα δανειακή σύμβαση! Γι’ αυτό και η ΝΔ βάζει πλάτη στο επαίσχυντο πολυνομοσχέδιο αν και έχει τις αντιρρήσεις της. Ποιες είναι αυτές; Κατά τον εισηγητή, Κωστή Χατζηδάκη, το κόμμα του διαφωνεί με τις ρυθμίσεις που προβλέπουν νέα πρόστιμα για τις ενδοομιλικές συναλλαγές χαρακτηρίζοντάς τες αποσπασματικές. Επίσης, αμφιβολίες διατυπώνει με τις διατάξεις που αφορούν την άμεση συγχώνευση των ΔΕΚΟ αποκαλώντας τες «εμβαλωματικές». Επιπλέον, προτείνει τη συνολική αντιμετώπιση του θέματος  των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, ενώ καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την εμπλοκή των χρηματιστηριακών εταιρειών σε ζητήματα αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας.
Τα… ενεργειακά κάλαντα έψαλε ο «γαλάζιος» Κώστας Χατζηδάκης στον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. «Ο,τι με πολύ κόπο χτίστηκε την περίοδο 2004-2009 με τους αγωγούς Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, South Stream & TGI (Turkey, Greece, Italy), κινδυνεύει να γκρεμιστεί λόγω ασυγχώρητης αδράνειας», ήταν το ρεφρέν Χατζηδάκη. Τι να του αποκριθεί και ο… καημένος ο Υπουργός; Ότι άπαντες υπέκυψαν στις επιταγές κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και των Δυτικών Συμμάχων; Η Βουλγαρία κατήγγειλε μονομερώς τη συμφωνία κατασκευής του «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», ενώ στο… ίδιο μονοπάτι βαδίζουν και οι υπόλοιποι αγωγοί μέχρι νεωτέρας.
Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφως προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κατέθεσε η κα Λούκα Κατσέλη, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Β’ περιφέρειας της Αθήνας, αναφορικά με τις υπερτιμολογήσεις και την αποφυγή φορολόγησης εξαιτίας ελλιπών διαδικασιών ελέγχου των ενδο-ομιλικών συναλλαγών επιχειρήσεων από τα συναρμόδια υπουργεία. Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 35 ακόμη Βουλευτές, επισημαίνεται ότι έπειτα από τη δημοσιοποίηση σχετικών στοιχείων για υψηλά περιθώρια κέρδους που απολαμβάνουν γνωστοί επιχειρηματικοί όμιλοι με δεσπόζουσα θέση στον κλάδο τους, πολλές επιχειρήσεις φέρεται να προβαίνουν σε στρατηγικές υπερτιμολόγησης των αγαθών, τα οποία προσφέρουν στην αγορά, μέσω της διακίνησης των προϊόντων εντός των ομίλων τους, κατορθώνοντας, έτσι, να μειώνουν την συνολική φορολογική τους επιβάρυνση και να αυξάνουν δυσανάλογα τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους.

www.elora.gr

1 σχόλιο: