Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Άλλος για Κόστα Ρίκα;


Μπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν. Μπορεί η χώρα μας να καταρρέει. Μπορεί το ίδιο το κόμμα που του κληροδότησε ο πατέρας του να αναταράσσεται από εσωτερικές συγκρούσεις και διαδοχολογία. Μπορεί ο ίδιος να είναι αντικείμενο κάθε είδους κριτικής. Πολύ λίγη σημασία έχουν όμως όλα αυτά για τον Giorgos Παπανδρέου, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει για την ... Κόστα Ρίκα προκειμένου να...
προεδρεύσει στις εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα πραγματοποιηθούν στις 23-24 Ιανουαρίου στο Σαν Χοσέ.
Η σύνοδος φιλοξενείται απο το τοπικό Εθνικό Απελευθερωτικό Κόμμα (PLN) και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην οικονομική κρίση και στην κλιματική αλλαγή.
Ο κ. Παπανδρέου θα ανοίξει τις εργασίες της Συνόδου την προσεχη Δευτέρα μαζι με τον Πρόεδρο της Κόστα Ρίκα, Λόρα Τσιντσιλά. Αμέσως μετά οι ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς απο την Λατινική Αμερική, την Αφρική και Ευρωπαικές χώρες θα μιλήσουν με κεντρικό θέμα: «Επαναπροσδιορίζοντας αγορές στη Δημοκρατία και υπερβαίνοντας την κρίση με την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας».
Εμ βέβαια. Χαζός είναι να κάτσει εδώ ο άνθρωπος; Καλύτερα στην Κόστα Ρίκα, που εκεί τουλάχιστον τον σέβονται και είναι και ... Πρόεδρος με τα όλα του. Χωρίς να έχει τον καθένα εδώ να τον αμφισβητεί. Ίσως βέβαια το ταξίδι να έχει και ... εσωκομματικούς σκοπούς. Σου λέει κάτσε να φύγω εγώ, αυτοί (οι υποψήφιοι διάδοχοι) θα πλακωθούν μεταξύ τους, μπορεί να γυρίσω, να έχει βγάλει ο ένας τον άλλον νοκ-άουτ και να μου μείνει και το προεδριλίκι. Μην νομίζετε, με κάτι τέτοια γίνεσαι (ή παραμένεις) Πρόεδρος στην Ελλάδα.

www.elkosmos.gr

1 σχόλιο: