Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Tι είπε πάλι ο απατεώνας!Γκρούεφκσι: Στη Χάγη δικαιωθήκαμε για τη χρήση του «Μακεδονία»

Γκρούεφκσι: Στη Χάγη δικαιωθήκαμε για τη χρήση του «Μακεδονία»Τη δική του ερμηνεία για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου έδωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, μην παραλείποντας να καλέσει την Ελλάδα να στηρίξει την ένταξη της χώρας του σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση που εξέδωσε το ΔΔΧ δεν επέβαλε καμία απαγόρευση ή κύρωση στην Ελλάδα και απλώς δέχθηκε ότι...
η Ενδιάμεση Συμφωνία επέβαλε να μην υπάρξει βέτο στο Βουκουρέστι (για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ), ο Νίκολα Γκρούεφσκι εμφανίστηκε να «πανηγυρίζει» σε ομιλία του.
«Το ΔΔΧ αποφάνθηκε ότι έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας στην επικοινωνία μας με τους διεθνείς οργανισμούς και σε διμερές επίπεδο, ότι οι συνομιλίες για την υπέρβαση των διαφορών δεν συνιστούν εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας στους διεθνούς οργανισμούς και ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι παρεμποδιστήκαμε αδικαιολόγητα από την Ελλάδα, η οποία προέβη σε παράνομες κινήσεις και δεν δεχθήκαμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, παρότι είχαμε εκπληρώσει όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για ένταξη», είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.
«Με άλλα λόγια ... αυτό σημαίνει πως τα συμπεράσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ήταν αποτέλεσμα προηγούμενων παράνομων ενεργειών και κινήσεων μιας χώρας-μέλους της Συμμαχίας».
Η εμμονή στις μονομερείς αυτές προσεγγίσεις δεν τον εμπόδισε πάντως να κάνει και παραινέσεις σε Ελληνες πολιτικούς «να βρουν τη δύναμη και να βοηθήσουν ειλικρινά» την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
«Εάν μπορούμε να συνεργαζόμαστε στον οικονομικό τομέα δεν βλέπω για ποιο λόγο θα ήταν πρόβλημα η πολιτική συνεργασία ... τα προβλήματα υπάρχουν μόνο στο κεφάλι των ανεύθυνων», υποστήριξε, για να καταλήξει: «πιστεύω, πραγματικά, ότι στην άλλη πλευρά υπάρχουν πράγματι άτομα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να βρουν τη δύναμη να προβούν σε ορθές κινήσεις».

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου