Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μυστικό ορντέβρ πριν απ’ το δείπνο σερβίρουν Μέρκελ-Σαρκοζί




Πάνω σε δύο γραμμές κινείται πλέον το τρένο της Ευρώπης, με τον γαλλογερμανικό άξονα να κωφεύει στις φωνές για βαθιά ύφεση ενώ ήδη δημιουργείται ένα δεύτερο μέτωπο δυνάμεων που υψώνουν τη φωνή τους για την ανάγκη αντιμετώπισης της φτώχειας και της οικονομικής καταβύθισης.

Τα συμπεράσματα του πρώτου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας κατά...της Φτώχιας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, που ολοκληρώθηκε στην Κρακοβία εμφανίζονται εξαιρετικά απογοητευτικά  και το μέλλον προοιωνίζεται ζοφερό:

Ήδη 80 εκ Ευρωπαίοι, το 16% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, έχουν περάσει στην διακεκαυμένη ζώνη της «επίσημης φτώχειας».

Η Ελλάδα βρίσκεται από καιρό στη διαδικασία της φτωχοποίησης, κάτι που επεσήμανε χθες και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς που μιλώντας ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών δήλωσε πως η χώρα μας δεν αντέχει να παραμένει για Πέμπτη χρονιά σε ύφεση και πως πρέπει κάτι να γίνει προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Παρ’ όλα αυτά, Μέρκελ και Σαρκοζί συνεχίζουν στην εφαρμογή του σχεδίου τους και ήδη ετοιμάζουν ένα είδος «αντικάμερας», καθώς θα συναντηθούν, παρουσία του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, πριν από το σημερινό δείπνο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Την πληροφορία μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο και σύμφωνα με την πηγή του, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία της,  στη συνάντηση έχουν κληθεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Eurogroup Γιουνκέρ.

Πιστεύεται πως στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, Μέρκελ και Σαρκοζί θα «σερβίρουν» το σχέδιό τους ως… ορντέβρ, φροντίζοντας να «δέσουν» εκ των προτέρων τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και τον Ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον, με άρθρο του στους Τάιμς, ξεκαθαρίζει ότι προκειμένου να αποδεχθεί την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών θα πρέπει να γίνουν δεκτοί μια σειρά όροι για την διασφάλιση των βρετανικών συμφερόντων.

Εν ολίγοις, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα άλλη μια…  πιο κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης και του ευρώ σύνοδος κορυφής.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα καρκινοβατεί, ανακαλύπτει με δυο χρόνια καθυστέρηση πως δεν απορροφήθηκαν τα κοινοτικά κονδύλια, οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ για νέες κινητοποιήσεις, όπως πάντα τον Ιανουάριο, αλλά το κεντρικό θέμα συζήτησης είναι η… επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ!

www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου