Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Στα μαχαίρια η κυβέρνηση (και) για τους μετανάστες


megaro-maksimouΑυτή η δήθεν μεταβατική κυβέρνηση, συνεχίζει να διεκπεραιώνει τις εθνομηδενιστικές εργολαβίες του συστήματος. Ένα επεισόδιο στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ των κκ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου (Οικονομικών και Δικαιοσύνης αντίστοιχα) και του Μάκη Βορίδη, αντικατοπτρίζει την κατάσταση που επικρατεί, με το ΠΑΣΟΚ να έχει καταφέρει...
να βάλει στο κάδρο τα κόμματα της Δεξιάς και από την άλλη, να συνεχίζει, άνευ διαβουλεύσεων, να νομοθετεί με εθνομηδενιστική προδιάθεση. Η δε ΝΔ, παραμένει πιο σιωπηλή και αδιάφορη από ποτέ...
Από την πλευρά τους, οι δήθεν «ουδέτεροι» στις διενέξεις των κομμάτων του περιβάλλοντος του Λουκά Παπαδήμου, βάζοντας στην ουσία πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, έκαναν διαρροές λέγοντας ότι από εδώ και στο εξής και όποτε δεν υπάρχει η δυνατότητα λήψης συναινετικών αποφάσεων, αυτές θα λαμβάνονται από την πλειοψηφία (δηλαδή ΠΑΣΟΚ) και τα σχέδια νόμου θα πηγαίνουν προς ψήφιση στη Βουλή (πάλι πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ).
Ποιο ήταν το πρόβλημα; Οι της κυβέρνησης κι ενώ η λαθρομετανάστευση δημιουργεί σοβαρότητα προβλήματα στους Έλληνες, οι οποίοι ζουν στην κυριολεξία πολιορκούμενοι μέσα στην ίδια τους τη χώρα, μεθοδεύουν τη μείωση των ποινών για διακίνηση λαθρομεταναστών, με γελοίες προφάσεις, όπως η αποσυμφόρηση των φυλακών. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Μάκη Βορίδη, που είπε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να συναινέσει σε αυτό, θέτοντας θέμα αξιακού πλαισίου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανταπάντησε, θέτοντας θέμα «ύφους» στην παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών.
Με λίγα λόγια: εκτός του πολιτικού ζητήματος, καθώς γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι η συνεργασία αυτή στο πλαίσιο μιας δήθεν μεταβατικής κυβέρνησης, καθιστά τα κόμματα της Δεξιάς τρόπον τινά «συνεργούς» στα τεκταινόμενα, εγείρεται και ένα άλλο θέμα. Η κυβέρνηση αυτή, δεν διαφέρει σε ΤΙΠΟΤΑ από την προηγούμενη του Γιώργου Παπανδρέου.

 elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου