Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οι Ελληνοπόντιοι εγκαταλείπουν την Κύπρο…


paphosΤην ώρα μάλιστα που ο αριθμός των εποίκων στα κατεχόμενα, αυξάνεται διαρκώς
Φυσικά, όλα αυτά φαντάζουν ψιλά γράμματα για τον Δημήτρη Χριστόφια και τους κομμουνιστές του ΑΚΕΛ... Σύμφωνα με στοιχεία...
του Ιδρύματος Αρωγής και Μελέτης Ποντιακού Ελληνισμού, πάνω από πέντε χιλιάδες Ελληνοπόντιοι έχουν εγκαταλείψει την Κύπρο τα τρία τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει το νησί.
Οι ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, απασχολούνταν στον κατασκευαστικό κλάδο και στον τουρισμό, που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση και έτσι, επιστρέφουν, είτε (μεταβατικά) στην Ελλάδα, είτε απευθείας σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Πολλοί βρίσκονται ακόμα στην Κύπρο και σε απόγνωση, καθώς οι ευκαιρίες απασχόλησης, έχουν μειωθεί δραματικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιδρύματος, φεύγουν από την Κύπρο όσοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν δική τους στέγη. Συνολικά, έχουν εγκαταλείψει την Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια, 5.000 ομογενείς.
Η κυβέρνηση δείχνει να αδιαφορεί, αν και στα ελεύθερα εδάφη υπάρχει ακόμα μεγάλος αριθμός Ελληνοπόντιων και συγκεκριμένα 20.000 άτομα, με τους μισούς εξ αυτών να διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου (φωτογραφία). Χαρακτηριστικό είναι ότι τα όλα τα κυπριακά κόμματα, υπολογίζοντας στην ψήφο τους (στις δημοτικές εκλογές) και συμπεριλαμβάνουν πάντα στα ψηφοδέλτιά τους, ιδιαίτερα στο δημοτικό διαμέρισμα Πάφου, ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ. Την ίδια ώρα όμως, κανείς δεν λέει τίποτα σε ξενοδόχους, οι οποίοι απολύουν ομογενείς και Ελληνοκύπριους και προσλαμβάνουν «κοινοτικούς», με ιδιωτικά συμβόλαια.
Η κατάσταση αυτή, που ευνοεί τους τουρκικούς σχεδιασμούς στο νησί, πρέπει να αναστραφεί. Οι ομογενείς έχουν προσφέρει στην Κύπρο και στην ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια και πρέπει να βρεθεί τρόπος να παραμείνουν... Φυσικά, λίγα μπορούμε να περιμένουμε από την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, η οποία χορηγεί επιδόματα (διεθνιστικής) αλληλεγγύης 800 ευρώ στους λαθρομετανάστες, με το που εισέρχονται στην κυπριακή επικράτεια...

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου