Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι φταίνε για το σημερινό κατάντημα της χώρας...!!!

Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος

Θα αναφερθώ σε δύο προσωπικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στις δεκαετίες 1980 και 1990 στην Ελλάδα και που κατά την γνώμη μου σήμερα αποδεικνύεται ότι έχουν παίξει τον ρόλο τους γι αυτά που συμβαίνουν όχι μόνο στην χώρα μας , αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα και το πληρώνουν...
ακριβά, εμείς σαν λαός, και θα το πληρώσουν και οι άλλοι λαοί σαν εμάς…!!!


Το πρώτο γεγονός έλαβε χώρα πριν από 25 χρόνια όταν στην χώρα μας επί κυβερνήσεων ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ο κ. ΣΗΜΙΤΗΣ τότε υπουργός Ενέργειας και Τεχνολογίας, (Σημερινό Ανάπτυξης), την εποχή που οι ανατολική Ευρώπη πέρα από τον διαμελισμό της ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, έμπαινε σε μία εποχή ανασυγκρότησης της βιομηχανίας της (τροποποίηση των κραμάτων των μετάλλων κατασκευής βιομηχανικών μονάδων , με την δυνατότητα λίπανσης με φυτικά έλαια, δηλαδή κατάργηση των ορυκτελαίων), ο τότε Υπουργός αποφάσισε να μην «ενδώσει» σε ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΚΑΝΑΔΙΚΗ εταιρεία αξιοποίησης όλης της παραγωγής φυτικών ελαίων στη χώρα μας, αφαιρώντας έτσι το δικαίωμα στην Ελλάδα να ήταν το ορμητήριο για τον παραπάνω εκβιομηχανισμό των ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, και μάλιστα η πρόταση εμπεριείχε πλήρη αξιοποίηση των 2.500 διαφορετικών ειδών φυτικών ελαίων (τα περισσότερα που υπάρχουν στον πλανήτη), με την κατασκευή δύο εργοστασίων αξιοποίησης τους στη χώρα μας (Κρήτη και Τρίπολη), αντί για αυτά η εταιρεία ίδρυσε 5 εργοστάσια σε όλη την υφήλιο (δύο στην Κίνα - αντί στην Ελλάδα, ένα στην Αφρική και δύο στην Λατινική Αμερική, Περού (αξιοποίηση των Άνδεων) και Χιλή) .

Το δεύτερο γεγονός έλαβε χώρα πριν από 19 χρόνια όταν Υπουργός Υγείας στην χώρα μας ήταν η συμπαθέστατη κ. ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΑΚΟΥ-ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ στην τότε κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, σε ερώτημα μου για την δυνατότητα επενδύσεων Ελληνικών επιχειρήσεων στην Κίνα , μου είχε απαντήσει επί λέξη «φαντάζεσαι να κατασκευάζουμε μόνο σύριγγες και γάζες και να τροφοδοτούμε τους Κινέζους τι έσοδα θα έχουμε για την χώρα μας;»..!!!

Την εποχή εκείνη από την μια εύστοχα μας βομβάρδιζαν και αντιμετωπίσαμε με επιπολαιότητα και μόνο με σχολιασμούς και περίγελο την «κατάρρευση» του υπαρκτού σοσιαλισμού, από την άλλη δεν δώσαμε την πρέπουσα σημασία και αγνοήσαμε στην ουσία την ενίσχυση για την «Ανάπτυξη της Κίνας»…!!!

Τα αποτελέσματα από τις δύο παραπάνω ενέργειες των υψηλόβαθμων στελεχών και των δύο κυβερνήσεων ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ- ΣΗΜΙΤΗ φαίνονται ξεκάθαρα σήμερα:
Δεν μπήκαμε στα εθνικά προγράμματα εκβιομηχανοποίησης των χωρών , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ, ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ, ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, ΡΩΣΙΑΣ κλπ ,«παραχωρώντας» αυτή την δυνατότητα στην Κίνα μέσω ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ - ΚΑΝΑΔΑ.
Δεν διασφαλίσαμε την τιμή της πανελλήνιας παραγωγής ελαιολάδου σε κανονικές τιμές που αφ, ενός μεν θα επιχειρούσαμε την αύξηση της παραγωγής ελαίων , λόγο ζήτησης, αφ, εταίρου δε θα αξιοποιούσαμε και άλλες μορφές φυτικών ελαίων για παρασκευή και χρήση στη διατροφή στα καλλυντικά και αλλού , ενώ «ενδώσαμε» στην πολιτική της «επιδότησης».
Κλείσαμε τα εργοστάσια παραγωγής νοσηλευτικού υλικού (γάζες-σύριγγες) και τα μεταφέραμε στην Κίνα.

Για όλα τα παραπάνω,
Δεν είδαμε ποτέ την έντονη αντίδραση και των άλλων κομμάτων της αριστεράς που παρακολουθούσαν σαν θεατές…!!!
Ασχολούμασταν με το αν θα στείλουμε τον Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στη φυλακή.
Προσπαθούσαμε να αποβιομηχανοποιήσουμε την χώρα κλείνοντας τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις όπως, Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, Πειραϊκή Πατραϊκή, Αλουμίνα, Εργοστάσια ζαχάρεως κλπ.
Εκποιούσαμε ότι ήταν νευραλγικό και κερδοφόρο , όπως Ο.Τ.Ε. κλπ.
Σήμερα «χαρίζουμε» ότι μας έχει απομείνει δηλαδή τον αέρα, την Θάλασσα, τον Πολιτισμό μας και τον Ορυκτό Πλούτο…!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι πολιτικοί που εκλέγουμε και αποφασίζουν για την χώρα μας δεν μπορεί να μην ικανοποιούν μία η και τις τρεις από τις παρακάτω συνθήκες:
Δεν είναι Έλληνες και γράφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους τον Ελληνικό Λαό…!!!
Είναι πολύ χαμηλού μορφωτικού επιπέδου…!!!
Τελούν υπό καθεστώς τρομοκρατίας…!!!

thoureios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου