Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Χ. Καστανίδης: Ίσως και το Δεκέμβριο το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι της δανειακής σύμβασης


Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα αφορά την αποδοχή ή όχι της δανειακής σύμβασης δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης και προϊδέασε ότι αυτό μπορεί να γίνει και εντός του Δεκεμβρίου. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι...
η κυβέρνηση θα λάβει το βράδυ της Παρασκευής ψήφο εμπιστοσύνης, λέγοντας ότι όπως η κοινοβουλευτική ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε προηγούμενες κρίσιμες αποφάσεις το ίδιο θα κάνει και τώρα. Φυσικά αποδέχθηκε πως σε αντίθετη περίπτωση οι εκλογές είναι αναπόφευκτες.
Ο Χάρης Καστανίδης καταφέρθηκε κατά των τραπεζών άλλα και των κομμάτων για τις αντιδράσεις όσον αφορά στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου,αλλά και στην απόφαση του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Παραδέχθηκε ότι Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου και Λοβέρδος εξέφρασαν επιφυλάξεις, αναφορικά με το δημοψήφισμα αλλά πρόσθεσε ότι 'συμμετείχαν με ένα πολύ θετικό τρόπο".
"Όταν διακυβεύονται πολλά ο πρωθυπουργός μπορεί να πάρει αποφάσεις μόνος του" είπε και υπογράμμισε ότι και ο ίδιος είχε προϊδεάσει για αυτό το ενδεχόμενο πριν από ενάμιση μήνα . Επίσης είπε  πως και οι ευρωπαίοι που παρακολουθούν τη κάθε μας κίνηση το  γνώριζαν.
"Μας αποκαλούν χωροφύλακες της τρόικας και τώρα μας κατηγορούν γιατί δεν τους ρωτήσαμε;" είπε με οργισμένο ύφος ο υπουργός Εσωτερικών για να τονίσει με έμφαση: "Όχι δεν τη ρωτήσαμε", εννοώντας τη τρόικα,  και υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή, δηλαδή το δημοψήφισμα, μπορεί να ενισχύσει και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αναφέροντας παράλληλα και δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου που φάνηκε ότι διάκεινται θετικά στην απόφαση του πρωθυπουργού.
Για τις αντιδράσεις των γυναικών του ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε ειρωνικός, κάνοντας αναφορά στη πολιτική βαρύτητα που αυτές έχουν χωρίς ωστόσο να κατονομάσει κανένα στέλεχος. Απλά αναφέρθηκε στη Βάσω Παπανδρέου λέγοντας ότι έχει πολιτικό ανάστημα, την ιστορία της μέσα στο ΠΑΣΟΚ και πως πάντα δίνει τη μάχη εντός του κόμματος. Πιεζόμενος να απαντήσει για την Μιλένα Αποστολάκη περιορίστηκε να πει το πόσο εκτίμησε το νομοσχέδιό της για την προστασία των ζώων.
Ο Χ. Καστανίδης εκφράστηκε και για τη στάση των τραπεζών: "Ελάχιστες (τράπεζες) έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη για την αντιμετώπιση της κρίσης" είπε και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής την αντιμετωπίζουν με κρατική ενίσχυση.
Για τις αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών είπε ότι αυτές τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει στα "όρια της θεσμικής εκτροπής" ενώ για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά αφού του καταλόγισε μεταξύ άλλων, ότι ενώ αρνήθηκε να πάει στις Βρυξέλλες να διαπραγματευθεί, στη συνέχεια στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παρέμεινε ένας σιωπηλός άνθρωπος.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου