Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Το πολιτικό "θρίλερ" που μας κάνει υπάκουους!


last_callγράφει ο Δ. Παπαγεωργίου‎
"Η ιδανική τυραννία είναι αυτήν την οποία διαχειρίζονται, μέσα στην άγνοιά τους, τα ίδια της τα θύματα. Συνεπώς, οι ιδανικοί δούλοι, είναι αυτοί που μετά χαράς και χωρίς να το καταλάβουν, υποδουλώνουν τους εαυτούς τους". Dresden James
Αγωνία και άγχος φαίνεται να έχει...
καταλάβει τους περισσότερους Έλληνες, που αναμένουν από στιγμή σε στιγμή, την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, στο οποίο θα μετέχουν από ό,τι φαίνεται κανονικά, πολιτικά πρόσωπα τόσο από ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΝΔ, ενώ ακόμη αμφιβολίες υπάρχουν για το εάν θα συμμετέχουν σε αυτή εκπρόσωποι των μικρότερων κομματικών σχηματισμών του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Μια αγωνία και ένα άγχος που έχουν εντέχνως καλλιεργηθεί, από τα ΜΜΕ, τα οποία με μαραθώνιες τηλεοπτικές εκπομπές πολιτικής επικαιρότητας, δημιουργούσαν ένα "πολεμικό κλίμα", προκειμένου ο ελληνικός λαός να αναγκαστεί να συρθεί πίσω από αυτήν την κυβέρνηση "σωτηρίας", που σιγά σιγά μετατρέπεται σε συγκυβέρνηση. Να συρθεί δηλαδή και να στηρίξει έναν τραπεζίτη, ο οποίος θα αναλάβει να εφαρμόσει με περισσότερη ένταση τα όποια μέτρα θα κληθεί να πάρει η καινούρια κυβέρνηση. Ήδη η υπαναχώρηση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της εγγύτητας των εκλογών, σημαίνει ότι πάμε σε μία ημιμόνιμη κυβερνητική κατάσταση. Τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι ο Σαμαράς αποδέχθηκε το να αναλάβει μέρος του πολιτικού κόστους της εφαρμογής των συμφωνιών με την τρόικα. Φιλί ζωής για το ΠΑΣΟΚ, που θα έχει τον χρόνο να "μαζέψει" τα κομμάτια του. "Στάση ευθύνης" θα πει κάποιος από πλευράς ΝΔ που θα κληθεί να σχολιάσει τις εξελίξεις. Στάση ευθύνης θα συμφωνήσουμε. Στάση ευθύνης για την διάσωση του πολιτικού συστήματος πάνω από όλα. Το εάν σώζεται η Ελλάδα από αυτή την στάση είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον. Κάτι που θα φανεί, όταν συνεχιστεί και ογκοποιηθεί ακόμη περισσότερο η φυλορροή των νέων Ελλήνων προς το εξωτερικό. Κάτι που θα φανεί από την συνεχιζόμενη φτωχοποίηση της ελληνικής οικογένειας.
Δεν είναι όμως αυτό το ζήτημα μας τώρα. Το ζητημά μας είναι το "τράβηγμα από τα αυτιά" αυτής της διαδικασίας σχηματισμού κυβέρνησης. Το οποίο καταφέρνει κάτι σημαντικό. Να μετατρέψει σε "θρίλερ" την επιβίωση του συστήματος. Κάτι το οποίο έχει ήδη επιτευχθεί. Και για το οποίο όμως θα βγάλουν έναν αναστεναγμό ανακούφισης, οι έλληνες πολίτες - πρόβατα. Θα ανέβει το χρηματιστήριο. Και όλοι μαζί θα πανηγυρίζουν που ο τάδε επίτροπος - τραπεζίτης θα αποδεχθεί να γίνει ο άνθρωπος που θα πάει τα πρόβατα στο σφαγείο.
Καλλιεργείται μια αναμονή στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι ελπίζουν ότι η χώρα θα σωθεί, από την άβυσσο μπροστά στην οποία την έφερε ο ΓΑΠ. Την ... άβυσσό ενός "δημοψηφίσματος". Το οποίο ωιμέ, δεν ενέκριναν οι αγορές.
Ας το πούμε με λόγια απλά. Τα παιχνιδάκια μεταξύ των κομμάτων εξουσίας πολύ λίγο έχουν να
κάνουν με την σωτηρία της χώρας. Η σωτηρία αυτή είναι θέμα δουλειάς. Το να μετριαστούν οι λαϊκές αντιδράσεις στα μέτρα είναι το ζητούμενο. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσω του ωμού εκβιασμού. Το παρακράτος που έχει στηθεί γύρω από το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να διατηρήσει τα προνομιά του. Και για να το κάνει αυτό, ζητά ακόμη περισσότερες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Στο όνομα της "διατήρησης" της σταθερότητας, ο Έλληνας πολίτης, καλείται να υποφέρει ακόμη περισσότερο. Και με την έντεχνη καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας - τηλεοπτικής και όχι μόνον - καλείται να το κάνει με ... χαμόγελο.
Ας μην στενοχωριόμαστε λοιπόν για τις ... διαπραγματεύσεις μεταξύ των διαφόρων πόλων εξουσίας. Το αποτέλεσμα είναι προσυμφωνημένο. Και δεν παλεύουν για να μην χαθεί η χώρα. Αλλά για να μην χαθεί η γή κάτω από τα πόδια τους! Το "πολιτικό θρίλερ" που βιώνουμε, έχει ως μοναδικό σκοπό να μας κάνει πιο υπάκουους...

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου