Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Έθνος, Ένοπλες Δυνάμεις και το μέλλον τους


Ιωάννης Μ. Ασλανίδης:Κανείς δεν γνωρίζει, η καθολική αυτή αγανάκτηση του Ελληνικού λαού, πού μπορεί να οδηγήσει τους Έλληνες και την χώρα μας.

Δεν είναι μόνο τα οικονομικά προβλήματα, είναι μιά σειρά εθνικά, κοινωνικά, κ.λπ. που συνηγορούν στις απρόβλεπτες διαθέσεις του ελληνικού λαού, διότι αρχίζει...
αυτός να πιστεύει ότι, προδόθηκε ολοκληρωτικά από τις κομματικές κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα ετών.            

Και δυστυχώς όλη αυτή η διάλυση του κράτους συντελείται με δόρυ την διάσωση της Ελλάδος από την οικονομική καταστροφή.       
  
Βέβαια, κατ’ αυτόν τον τρόπον φαίνεται, πόσο ανοήμονες είναι αυτοί οι πολιτικοί πλην λαμπρών εξαιρέσεων, να πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη και ότι δεν γνωρίζουν, τι κράτος παρέλαβαν οι κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση και ποίοι το έφεραν σ’ αυτήν την άνευ προηγουμένου οικονομική Αθλιότητα.    
    
Το θέμα μου όμως σήμερα δεν είναι οικονομικό, για το οποίο χιλιάδες νοήμονες Έλληνες αναφέρθηκαν και με προτάσεις ακόμη. 

Το θέμα μου είναι, η Επιδίωξη της μέχρι πρότινος Ελληνικής Κυβέρνησης με τον κάκιστο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, που προσπαθούσε σταδιακά, να προσβάλει και να εκμηδενίσει ουσιαστικά και το τελευταίο προπύργιο του Ελληνικού Λαού, την Ελπίδα και ασπίδα αυτού, δηλαδή τις Ένοπλες Δυνάμεις, ολοκληρώνοντας έτσι το αντεθνικό έργο της, το οποίο βέβαια προ πολλού άρχισε και δεν είναι ευθύνη μόνον αυτής. Και! επισημαίνω:           

ΠΡΩΤΟΝ: Είναι απορίας άξιον, γιατί η κυβέρνηση αυτή παρέλαβε την Ελλάδα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, δεν άρχισε με μέτρα που εφαρμόζονται από μια απλή νοικοκυρά για νοικοκύρεμα των οικονομικών και αφού άφησε να παρέλθει μεγάλος χρόνος απραξίας περί αυτού, ασχολήθηκε όμως άμεσα και πιεστικά με ενέργειες, κατά την γνώμη μου, αντιοικονομικές ανεπίκαιρες, και αντεθνικές, με ανάλογες συνέπειες. Όπως:

1. Εδημιούργησε πληθώρα Υπουργείων, με αναρίθμητους Υπουργούς και Υφυπουργούς, που σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες κατέχουμε τα πρωτεία.
Γιατί;

2.  Άλλαξε την ονομασία του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, έτσι από το τίποτε. Γιατί;

3. Καταργήθηκε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ένα από τα σοβαρότερα Υπουργεία, το οποίο αντί ν’ αναβαθμισθεί, για να μπορεί πληρέστερα να υποστηρίξει τον Ελληνικό Τουρισμό και τους κατοίκους των Ελληνικών νησιών και κατ’ επέκταση την οικονομία, θεωρήθηκε αναγκαίο να διαλυθεί. Γιατί;

4.  Στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, θεωρήθηκε αμέσου ενεργείας, η αλλαγή του ονόματος στο λαϊκίστικο φαιδρό «Προστασίας του Πολίτη», λες και η αστυνομία δεν είναι για να προστατεύει τον πολίτη. Αντί ν’ ασχοληθεί με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό για την καλύτερη εκτέλεση των καθηκόντων των. Γιατί;

5. Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετονομάσθηκε επειγόντως, σε Υπουργείο «Διά Βίου Μάθησης», δια να σωθεί κατά την γνώμη των ανόων, η υποβαθμισθείσα Εθνική Παιδεία από πάσης πλευρά, χωρίς ν’ ασχοληθούν με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα προβλήματά του, που αντιμετωπίζει κατά την εκτέλεση του λειτουργήματός των. Γιατί;

6.  Δημιουργήθηκε τέλος ο «Καλλικράτης» με πείσμα λες και αυτός θα σώσει την Ελλάδα, δείχνοντας όμως έτσι υστερόβουλους και αδικαιολόγητους λόγους. Αποτέλεσμα, κατά την γνώμη μου, να διαλυθεί η συνοχή και η συνέχεια των Κοινωνιών που τόσο αρμονικά λειτουργούσαν (Δήμοι – Κοινότητες κ.λ.π.) μέχρι σήμερα.

Και, το σοβαρότερο και επικίνδυνο, δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις αποσκιρτήσεως περιοχών της Ελλάδος εκ των έσω από τυχόν Έλληνες ή Αλλοδαπούς που εξυπηρετούν αποκλειστικά ξένα προς την Ελλάδα συμφέροντα. Γιατί;        

 Όλα αυτά αναμένουν πειστικές απαντήσεις, άλλως θα θεωρηθούν αντεθνικές ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης χωρίς καμία δικαιολογία. Και τότε το μέλλον των Υπευθύνων, άγνωστο.           

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:  Πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που μετονομάστηκε κι’ αυτό σε Άμυνας, επιδίωκε επιμόνως, την διάλυση βασικών μεγάλων Σχηματισμών χωρίς να επιτυγχάνονται στην ουσία οικονομικοί στόχοι. Και ο πιο επιεικής κριτής συμπεραίνει ότι οι Σκοποί του συνονθυλεύματος των συμβούλων και παρασυμβούλων του κ. Υπουργού, αποσκοπούσαν ουσιαστικά στην διάλυση του Στρατού. Το ποίοι άσχετοι αποφασίζουν εκεί στο Υπουργείο, ερήμην των αρχηγών, είναι επιλήψιμο και επικίνδυνο.

Είναι επίσης θλιβερό στην κρίσιμη αυτή κατάσταση να προτείνονται τέτοιες ενέργειες, από παντελώς ασχέτους, που δεν γνωρίζουν πως προβλέπεται να είναι το σημερινό πεδίο μάχης που δεν θα εξελίσσεται πλέον μόνο στο Μέτωπο αλλά θα έχει όλες τις διαστάσεις, το έδαφος, τον αέρα, και την θάλασσα, που θα απαιτείται οργάνωση σε βάθος μιας σύγχρονης Άμυνας, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα όλες τις Μονάδες του ελλαδικού χώρου.    
     
Επειδή ο χρόνος παραμονής ενός Υπουργού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι περιορισμένος, δεν δύναται να γνωρίζει όλα τα θέματα του Υπουργείου του.

Ειδικά όμως το Υπουργείο αυτό είχε το ιδιαίτερο προνόμιο την περίοδο αυτή να διαθέτει τρία Γενικά Επιτελεία με αρχηγούς επιτελείων χαρισματικούς που ο καθείς στον Τομέα του διέθετε τεράστιαν εμπειρίαν και με καταξιωμένους Στρατηγούς, αφοσιωμένους στο έργο των παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζαν.         

 Εσείς κ. πρώην Υπουργέ αντί  να εκμεταλλευτείτε αυτήν την συγκυρία, που είχατε στην περίοδο της θητείας σας στο Υπουργείο για την καλύτερη Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων και λήψη ορθών αποφάσεων, τι κάνατε; Ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή: Χωρίς ίχνος λογικής, αυτοσεβασμού στις αρχές και αξίες που πρέπει να έχει ένας Υπουργός, εκδικητικά (παλαιά ιστορία), άστοχα, άκαιρα και επικίνδυνα, αποστρατεύσατε με σταλινικές διαδικασίες ολόκληρη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων , την αναγνωρισθείσα ως την καλύτερη των τελευταίων ετών.   
     
Με ποιό δικαίωμα εσείς ένας κομματικός τοποτηρητής μιας παραπαίουσας κυβέρνησης αποστρατεύσατε με συνοπτικές σταλινικές διαδικασίες σε χρόνο ρεκόρ 16 Στρατηγούς τεσσάρων τάξεων της Σ.Σ.Ε;

Ό.τι καλύτερο είχαν σήμερα να παρουσιάσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, φέρνοντας ακόμη σε πολύ δύσκολη θέση την σημερινή Στρατιωτική Ιεραρχία.

Είναι ή δεν είναι η Πράξη αυτή ύποπτη και αντεθνική ενέργεια, τους αποστρατεύσατε επειδή αντιπρότειναν άλλες λύσεις στις προθέσεις σας, να διαλύσετε τις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς να δεχθείτε τις προτάσεις των εμπείρων αυτών, που κάλυπταν αφ’ ενός την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και αφ’ ετέρου χωρίς οικονομικές επιπτώσεις. -          

Πληροφορηθήκαμε επίσης από τα Μ.Μ.Ε. ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ της Τουρκίας κατά την περίοδο των Κρίσεων, ευρίσκετο για εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο Τούρκος Ναύαρχος, αφήνεται να εννοηθεί, ότι από την ΔΕΥΤΕΡΑ (1-11-11) εγνώριζε για τις αποστρατείες, όταν στον Ελλαδικό χώρο δεν εγνώριζε κανένας, πλην των αναμεμειγμένων στο σταλινικό αυτό ανοσιούργημα. 

Δεν θέλω να πιστεύω τίποτε, φοβάμαι και να το σκεφθώ. Το αφήνω στην κρίση κάθε σώφρονα Έλληνα.      

Υπ’ όψιν της νέας Στρατιωτικής Ηγεσίας και των νεοπροαχθέντων αξιωματικών ότι: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, όπως γνωρίζετε έγραψαν ιστορία και καταξιώθηκαν στην συνείδηση του Ελληνικού λαού, διότι  εφάρμοζαν πάντα την πειθαρχία, τους Στρατιωτικούς Κανονισμούς και την Ιεραρχική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αν, άλλως πράττει ο Αξιωματικός, καθίσταται ανάλογα με την θέση του ένας επικίνδυνος Δημόσιος Υπάλληλος, για τις Ένοπλες Δυνάμεις και γενικότερα για την πατρίδα.

Τέλος, στην νέα Στρατιωτική Ηγεσία της εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της για το καλό των Ενόπλων Δυνάμεων ιδίως για την πατρίδα μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου