Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τι μας περιμένει απο τον αρχικομπιουτερά του υπ. Οικονομικών...


Τι μας περιμένει απο τον αρχικομπιουτερά του υπ. Οικονομικών...
Στενός συνεργάτης του απερχόμενου γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη αναμένεται να τον διαδεχτεί εντός των ημερών. Ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται να καταλήγει σε πρόσωπο «από μέσα» το οποίο να γνωρίζει... τα θέματα καθώς σε αυτή τη φάση χρόνος για χάσιμο και διαδικασίες e-government δεν υπάρχει.

Η καρέκλα του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων είναι κάτι περισσότερο από…ηλεκτρική αυτό το διάστημα καθώς από στο άλλοτε ΚΕΠΥΟ ο φορολογικός μηχανισμός έχει ουσιαστικά εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες για να περιορίσει τη «μαύρη τρύπα» του 2011.

Ο νέος γραμματέας της ΓΓΠΣ καλείται να διαχειριστεί πέντε καυτούς φακέλους άμεσης προτεραιότητας: Την εκκαθάριση περίπου 800.000 φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2010 που εξακολουθούν να στοιβάζονται κυρίως στις εφορίες. Το ξεκαθάρισμα του απίστευτου αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με το ειδικό τέλος ακινήτων.

Από τη μια πρέπει να απαντηθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα που έχουν στείλει πολύτεκνοι, ανάπηροι και άνεργοι για να εξαιρεθούν και από την άλλη πρέπει να μπει μια τάξη όσον αφορά στα λάθη που έχουν γίνει με τις τιμές ζώνης στα ειδοποιητήρια της ΔΕΗ. Η επαναλειτουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου προκειμένου να εισπραχτούν το ΕΤΑΚ του 2009, ο ΦΑΠ του 2010, η έκτακτη εισφορά στην μεγάλη ακίνητη περιουσία αλλά και ο ΦΑΠ του 2011.

Η δημοσίευση των ονομάτων όσων έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό τα οποία όμως προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά λεπτό καθώς στον κατάλογο πρέπει να μπουν μόνο τα ονόματα όσων δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων.

Η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των επόμενων δόσεων των πολυεκκαθαριστικών αλλά και η αποστολή των πολυεκκαθαριστικών σε όσους δεν το έχουν παραλάβει ακόμη. Πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι ακόμη δεν έχουν νοιώσει το τι σημαίνει εισφορά αλληλεγγύης.
 
www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου