Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η Ευρώπη λογάριαζε χωρίς τον (Έλληνα) ξενοδόχο

merkel-sarkozy-papandreouΚαι εκεί που η Ευρώπη νόμιζε ότι τουλάχιστον προσωρινά βρήκε μια ασπίδα για τις επιθέσεις των διεθνών χρηματαγορών… Εκεί που η Ευρώπη νόμιζε ότι επιτέλους στις 26 Οκτωβρίου βρήκε μια λύση για το Ελληνικό χρέος…
Εκεί που η Ευρώπη νόμιζε ότι πήρε μια ανάσα προκειμένου να ρίξει πια το βάρος στο πρόβλημα της Ιταλίας… Ήρθε νέο χτύπημα κατά της Ευρωζώνης. Και μάλιστα από εκεί που η Ευρώπη δεν το περίμενε. Από τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τον οποίο όλη η Ευρωζώνη είχε καταφέρει...
να βρει τρόπο να του εξυπηρετήσει τα μεγάλα του χρέη.
«Τη λύση που μου βρήκατε και για την οποία ήδη σας ευχαρίστησα θα τη θέσω στην κρίση του Ελληνικού λαού με δημοψήφισμα». Είπε με το γνωστό του ήρεμο και καταπραϋντικό ύφος. Και όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έπαθαν παράκρουση.
«Οι αγορές έχουν ανάγκη σταθερότητας και ασφάλειας. Και αυτό πετύχαμε στις 26 Οκτωβρίου. Όμως ο Έλληνας Πρωθυπουργός μας δημιουργεί πάλι κρίση και μεγάλη ανασφάλεια» δήλωσε έκπληκτος ο Βέλγος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ.
Η κίνηση του Παπανδρέου ‘είναι παράλογη και επικίνδυνη’ φέρεται να είπε ιδιαίτερα εκνευρισμένος ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί καθώς θεωρούσε πως είχε λυθεί το ελληνικό ζήτημα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής.
«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός παίζει την τύχη της Ελλάδας και του Ευρώ κορώνα γράμματα» δήλωσε συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ ενώ ο Ράινε Μπρούντερλε αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) είπε ότι «η απόφαση του Παπανδρέου με εξόργισε εντελώς.»
Ο Σαρκοζί είπε πριν λίγες ημέρες ότι η Ευρώπη έκανε λάθος που έβαλε στην Ευρωζώνη την Ελλάδα. Και πού είσαι ακόμα…   
Πέτρος Δίπλας

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου