Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Κομισιόν: Θέλουμε σαφή και έγγραφη δέσμευση

Κομισιόν: Θέλουμε σαφή και έγγραφη δέσμευση"Αυτό που περιμένουμε και το έχουμε πει ήδη ξεκάθαρα είναι μία καθαρή και σαφής δέμευση, εγγράφως, από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας. Τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο".

Με αυτή τη δήλωση που επιδέχεται ελάχιστης παρερμηνείας, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμεντέου Αλταφάζ προϊδέασε...
και για τη στάση που θα τηρήσουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις σημερινές και αυριανές συναντήσεις τους με τον Λουκά Παπαδήμου, για το ζήτημα των έγγραφων δεσμεύσεων που απαιτούνται προκειμένου να ξεμπλοκάρει η 6η δόση και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση.
Ο κ. Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, πρόσθεσε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν ή πρόκειται να συμμετάσχουν στο δανειακό πρόγραμμα, έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν διαβεβαιώσεις για το εάν "η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της και ανεξάρτητα από το τί θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες, σε σχέση με τις προσεχείς εκλογές".
Ο Α. Αλταφάζ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα εξαρτάται από τη διεθνή οικονομική βοήθεια που της χορηγείται και τόνισε ότι η χώρα μας χρειάζεται, εντός του Δεκεμβρίου, την καταβολή της 6ης δόσης, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της.
Ηταν μάλιστα ιδιαίτερα περιγραφικός στο τι εννοεί έγγραφη δέσμευση: "Δεν περιμένουμε ούτε δύο, ούτε τρεις ή τέσσερις επιστολές. Μία διαβεβαίωση που να είναι σαφής και επιπλέον να είναι γραπτή".

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου