Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία βουλευτών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ...Βγήκαν τα παπαγαλάκια της νέα τάξης με στόχο κυβέρνηση εθνικής ενότητας!


Πρωτοβουλία βουλευτών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ  Βάσω Παπανδρέου και Ντ. Βρεττός από το ΠΑΣΟΚ μαζί με 5 βουλευτές της ΝΔ συνυπέγραψαν κείμενο 4 σημείων. "Γκρουπ" σαμαρικών ειδοποίησε για την κίνηση τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος μετά έκανε δήλωση υπέρ μιας μεταβατικής κυβέρνησης

"Γαλαζοπράσινο" αντάρτικο που δείχνει πως υπάρχει ισχυρό "ρεύμα" και στα δύο μεγάλα κόμματα υπέρ...
της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ήταν έτοιμο να "εκδηλωθεί" χθες το πρωί στη Βουλή, το οποίο μπορεί "να μην πήρε τα όπλα" σε πρώτη φάση καθώς όλα έδειχναν πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ Παπανδρέου - Σαμαρά, ωστόσο κανείς δεν αποκλείει πως μπορεί να υπάρξει νέα πρωτοβουλία, αν τελικά οδηγηθεί η προσπάθεια της συναίνεσης σε "ναυάγιο".
Αρχικά δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η Βάσω Παπανδρέου και ο Ντ. Βρεττός και πέντε βουλευτές της ΝΔ, οι Β. Αντώναρος, Κυρ. Μητσοτάκης, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Βαρβιτσιώτης και Αρ. Σπηλιωτόπουλος (και πολλοί ακόμα στη συνέχεια) συνυπέγραψαν κείμενο - παρέμβαση υπέρ της άμεσης συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας για την κύρωση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και την προκήρυξη εκλογών, το οποίο ωστόσο απέσυραν λόγω των δεδομένων που δημιούργησε η παρέμβαση του Α. Σαμαρά αλλά και οι πληροφορίες που υπήρχαν από το υπουργικό συμβούλιο ότι ο πρωθυπουργός χαιρετίζει την ενέργεια του προέδρου της ΝΔ.
Οι 5 της ΝΔ (μεταξύ των οποίων ήταν και ο κ. Αντώναρος που εκφράζει την άποψη του Κ. Καραμανλή και είναι ο πιο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού) συναντήθηκαν με τον Ντ. Βρεττό στο γραφείο του, στο οποίο ήταν και η Βάσω Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βρεττός όταν άκουσε τις απόψεις τους τους είπε: "Γράψτε το κείμενο, κι εγώ υπογράφω πρώτος". Εκεί κατέφθασαν σύμφωνα με πληροφορίες και άλλοι βουλευτές των δύο κομμάτων.
Ωστόσο, οι κινήσεις των 5 έγιναν αντιληπτές από "γκρουπ" σαμαρικών βουλευτών, που ειδοποίησαν τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος έσπευσε να κάνει τη δήλωση υπέρ της συγκρότησης μεταβατικής κυβέρνησης.
"Μας κάλυψε και δεν χρειάστηκε να βγούμε εμείς" εξηγούσαν αργότερα και διευκρίνιζαν πως η κίνησή τους ήταν "εν αγνοία" τόσο του Α. Σαμαρά όσο και του Κ. Καραμανλή.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κείμενο πριν αποσυρθεί είχαν συνυπογράψει ήδη περίπου 30 βουλευτές (15 από το ΠΑΣΟΚ και 15 από τη ΝΔ) και ότι υπήρχε πρόθεση να το συνυπογράψουν και άλλοι συνάδελφοί τους.
Το κείμενο, που έφερε τον τίτλο "Παρέμβαση Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου", αναφέρει:
"Το μέλλον της χώρας κρέμεται από μια κλωστή. Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών άλλαξαν άρδην τα δεδομένα και απαιτούν άμεσο και σαφή επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων και της στρατηγικής όλων μας. Η κυβερνητική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν πρέπει να καταλήξει σε εθνική κρίση. Γι' αυτόν τον λόγο χρειάζεται η συστράτευση όσο το δυνατόν περισσότερων κοινοβουλευτικών δυνάμεων προκειμένου άμεσα να διασφαλιστούν:
1. Η επιβεβαίωση της αδιαμφισβήτητης παρουσίας της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη και φυσικά η παραμονή μας στην Ευρωζώνη.
2. Η οριστική ματαίωση του δημοψηφίσματος.
3. Η κύρωση του πλαισίου συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου από την υφιστάμενη Βουλή με όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία.
4. Η εξασφάλιση της επιβίωσης της χώρας με την έγκαιρη εκταμίευση της έκτης δόσης μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε απαραίτητη την άμεση συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, που θα αναλάβει την εκπλήρωση των εθνικών επιδιώξεων και στη συνέχεια θα οδηγήσει τη χώρα το συντομότερο δυνατόν και με ασφάλεια σε εθνικές εκλογές".
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου