Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Αμεση απάντηση στις ενστάσεις Σαμαρά: Χωρίς υπογραφές δεν υπάρχει 6η δόση


Αμεση απάντηση στις ενστάσεις Σαμαρά: Χωρίς υπογραφές δεν υπάρχει 6η δόση Αμεση ήταν η απάντηση του κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρεν στην άρνηση του Αντ. Σαμαρά να υπογράψει τη δεσμευτική επιστολή που ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ενωση ως εγγύηση ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου θα τηρηθεί κατά γράμμα από τη χώρα μας.

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση Σαμαρά, ο Όλι Ρεν επανέλαβε ότι...
η μονομερής εξαγγελία για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με την ευρωζώνη και ότι η εμπιστοσύνη αυτή πρέπει να αποκατασταθεί.
Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο Όλι Ρεν, οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναμένουν όχι μόνο έγγραφες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας, αλλά και εκείνες τις δράσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο για την 6η δόση, την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση του δεύτερου προγράμματος και τη συμμετοχή των ιδιωτών.
"Είναι ουσιαστικό να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης".
Ο κ. Ρεν που επανέλαβε ότι "η ελληνική πολιτική τάξη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της" τονίζοντας με νόημα ότι "η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη".

Εξέφρασε την ικανοποίηση του Ecofin για την υπό διαμόρφωση κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας στην Ελλάδα και επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση, όταν συσταθεί, θα πρέπει να δεσμευτεί εγγράφως ότι θα επικυρώσει όλα τα ζητήματα που απορρέουν από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι η έκτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα θα εκταμιευθεί όταν αποσαφηνιστεί πλήρως από την ελληνική πλευρά ότι δεσμεύεται με τους στόχους και με τις πολιτικές που προβλέπονται από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, αλλά και από το νέο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη χώρα.
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου