Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση Μέρκελ για μόνιμη επιτήρηση των υπό ευρω-διάσωση κρατών

Πρόταση Μέρκελ για μόνιμη επιτήρηση των υπό ευρω-διάσωση κρατώνΣυζήτηση στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για μόνιμη επιτήρηση από την τρόικα των χωρών που έχουν τεθεί υπό ευρω - διάσωση πρότεινε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Bloomberg.

"Αυτά τα χρέη των κρατών δημιουργήθηκαν εδώ και δεκαετίες και δεν υπάρχει...
περίπτωση να τερματιστούν με μία σύνοδο", δήλωσε η Μέρκελ. "Ενώ οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν την ευθύνη που φέρουν για να σταματήσουν την κρίση, αυτό χρειάζεται σκληρή και μακρόχρονη δουλειά", πρόσθεσε.

Οπως επισημαίνει το δίκτυο, η Γερμανίδα Καγκελάριος μιλώντας σε συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών δήλωσε ότι η σύνοδος της 23ης Οκτωβρίου θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι την τελική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι στη Σύνοδο της Κυριακής θα τεθεί το θέμα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και το ενδεχόμενο μόνιμης επιτήρησης των υπό ευρω - διάσωση χωρών.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επανέλαβε για δεύτερη φορά εντός δύο ημερών τις μειωμένες προσδοκίες για το αποτέλεσμα τις συνόδου της 23ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι οι αξιωματούχοι των 17 χωρών της ευρωζώνης κινούνται χιλιοστό χιλιοστό προς την κατεύθυνση της λύσης στο πρόβλημα της κρίσης χρέους στην ζώνη του ευρώ.

Αξιωματούχος των Χριστιανοδημοκρατών που συμμετείχε στη συνεδρίαση σημείωσε ότι η Μέρκελ αναφέρθηκε στη "μόνιμη επιτήρηση" παραλληλίζοντάς την με το κλιμάκιο της τρόικας (εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν), αλλά προφανώς με μόνιμη παρουσία στη χώρα και με αρμοδιότητα να επιβλέπει τις χώρες που έχουν λάβει χρήματα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου