Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Προβοκάτορες – φασίστες -παρακρατικοί – πράκτορες


pame3Η ήττα της δεξιάς ξεκινά από την υιοθέτηση της αριστερής ρητορικής-Η αριστερά πάντα είχε μια ιδιαίτερη σχέση με την συνομωσιολογία, ιδιαίτερα όσον αφορά τις “μυθικές” δυνατότητες των υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους. Δεν είναι άλλωστε λίγα και τα στελέχη του ΚΚΕ στην χώρα μας, που όχι μόνο διαγράφηκαν αλλά πλήρωσαν...
και με πολλούς άλλους τρόπους την ρετσινιά του “ασφαλίτη” που το κόμμα τους κολλούσε, όταν δεν “πειθαρχούσαν” στις οδηγίες του κόμματος.




Οι ιστορίες πολλές και είναι κυρίως στελέχη του κόμματος που τις έχουν διηγηθεί ή που τέλος πάντων δεν κατάφεραν για κάποιους λόγους να τις διηγηθούν.  Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι τα εσωτερικά του ΚΚΕ. Γιατί άλλωστε και οι “κατατρεγμένοι” του ΚΚΕ είναι πολύ πιθανόν να ήταν διώκτες, εάν τύχαινε οι δικές τους απόψεις να είναι πιο κοντά σε αυτές της “μητέρας ΕΣΣΔ”.
Το πρόβλημά μας εν προκειμένω είναι υιοθέτηση του λόγου του ΚΚΕ, από το σύνολο των πολιτικών σχηματισμών στην χώρα μας. Και συγκεκριμένα του λόγου του περί των κουκουλοφόρων, αντιεξουσιαστών που την Πέμπτη που μας πέρασε συγκρούστηκαν με την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.
Το ΚΚΕ τους χαρακτήρισε με τους γνωστούς τρόπους. Προβοκάτορες, φασίστες, παρακρατικοί, πράκτορες και λοιπά και λοιπά, όλα τα γνωστά και τετριμμένα. Εντάξει, για το ΚΚΕ φασίστας και πράκτορας είναι οποιοσδήποτε δεν ασπάζεται την λενινιστική του ορθοδοξία. “αναρχοφασιστοειδή” απεκάλεσε η κ. Παπαρήγα τους αναρχικούς που έπαιξαν ξύλο με τα μέλη του κόμματός της στο Σύνταγμα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι για “φασιστοειδή” είχε μιλήσει και ένα ακόμη θύμα των κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών πριν λίγο καιρό. Ο λόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μετά την 17η επίθεση των αναρχικών κατά του βιβλιοπωλείου του περιέγραψε με τον ίδιο σχεδόν τρόπο τους επιτιθέμενους.
Ακόμη όμως και ο κ. Πάγκαλος όταν κατά το παρελθόν δέχθηκε επιθέσεις – από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – όπως ο ίδιος κατήγγειλε, τους κατονόμασε ως φασίστες. Ως φασίστας κατηγορείται και ο πρωθυπουργός της χώρας, από την δεξιά ιστοσελίδα antinews αλλά και πολλούς νεοδημοκράτες.
Φυσικά όπου “φασίστες”, ακολουθούν συνήθως και τα προσωνύμια “παρακρατικοί”, “προβοκάτορες” και ούτω καθ'  εξής.
Το δε ΚΚΕ αποκαλείται φασιστικό κόμμα, συλλήβδην από όλη την υπόλοιπη αριστερά. Το να αποκαλεί τους πάντες “φασίστες” και λοιπά, το ΚΚΕ το καταλαβαίνουμε. Γιατί λειτουργεί, θέλοντας να προστατέψει μια πιθανή δεξαμενή πολιτικής ισχύος του. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι πλήθος άλλοτε αναρχικών, αντιεξουσιαστών, όπως θέλετε πείτε τους, μετά από μία ηλικία στρέφεται στο κόμμα του λαού. Το ίδιο μπορούμε να δεχτούμε κι για τα άλλα κόμματα της αριστεράς.
Δεν μπορεί όμως παρά να είναι αποτέλεσμα ηττοπάθειας το να αποκαλεί ένας δεξιός τους πολιτικούς του εχθρούς φασίστες. Ή μάλλον όχι ηττοπάθειας, αλλά περισσότερο πλειοδοσίας αριστεροφροσύνης. Γιατί δεν μπορεί ο νεοδημοκράτης ή ο Άδωνις Γεωργιάδης να αποκαλέσει τους αναρχικούς “αναρχικούς”.
Γιατί δεν μπορεί ο ίδιος να αποκαλέσει τους κομμουνιστές “κομμουνιστές”. Και πρέπει να χρησιμοποιεί όρους όπως “αναρχοφασίστες” ή “σοσιαλφασίστες”; Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι για να προκαλέσει την συμπάθεια αυτών που αισθάνονται “αντιφασίστες”. Και έστω ότι υπάρχει πιθανότητα ένα τμήμα των “μαχόμενων αντιφασιστών” να προσεγγίσει την ΝΔ ή τον ΛΑΟΣ.
Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι με αυτόν τον τρόπο, παραδίδουν την μάχη των όρων στην ευρύτερη αριστερά;
Θα το πώ με όσο πιο απλά λόγια μπορώ. Οι αναρχικοί δεν είναι προβοκάτορες. Δεν είναι παρακρατικοί, κατά την δική μου άποψη. Και δεν είναι επίσης και φασίστες. Είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο.
Είναι αναρχικοί, αντιεξουσιαστές. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν την δική τους θεώρηση. Η οποία θεώρηση τους λέει, ότι πρέπει ως επαναστατική πρωτοπορία να προκαλέσουν συγκρούσεις με το κράτος προκειμένου αυτό με την σειρά του να καταπιέσει τους πολίτες, οι οποίοι θα αναγκαστούν να πάρουν θέση υπέρ ή κατά του.
Με τον τρόπο αυτό θα πολώσουν την κοινωνία, φέρνοντας πιο κοντά το όραμα της εξέγερσης, που θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του κράτους. Τόσο απλό. Αισθάνονται ότι είναι σε πόλεμο και δρουν σαν να είναι σε πόλεμο.

Δεν ντύνονται μέλη του ΚΚΕ και πετάνε φέιγ βολάν με τις δικές τους ιδέες και υπογραφή ΚΚΕ για να είναι προβοκάτορες. Δεν εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα του στρατού για να είναι παρακρατικοί. Χρησιμοποιούν το άσυλο και τους κοινωνικούς χώρους, τους οποίους έχουν με πολύ προσπάθεια χτίσει.
Το ότι ανάμεσά τους θα υπάρχουν και κάποιοι “πράκτορες” είναι δεδομένο. Όπως θα υπάρχουν και στο ΚΚΕ και σε ο,τιδήποτε θέλει να “γκρεμίσει” το αστικό σύστημα. Οι περισσότεροι όμως από αυτούς είναι απλοί άνθρωποι που ακολουθούν την ιδεολογία τους.
Γι' αυτό όλες αυτές οι κατηγορίες είναι για τα πανηγύρια. Εάν θέλει κάποιος να τους αντιμετωπίσει και να τους νικήσει, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει είναι το να τους ονομάσει. Και να τους συνδέσει με τις πράξεις τους. Γιατί όλο αυτό το πλέγμα “προβοκάτσιας”, “παρακρατισμού” και “πρακτορολογίας” δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά να προστατεύει το “ηθικό πλεονέκτημα” της αριστεράς.
Του Δημήτρη Παπαγεωργίου 

www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου