Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μέρκελ: Αναγκαίο ένα «κούρεμα» 50% έως 60%


Μέρκελ: Αναγκαίο ένα «κούρεμα» 50% έως 60% Την αναγκαιότητα κουρέματος του ελληνικού χρέους κατά 50% με 60% φέρεται να υπογράμμισε η Μέρκελ στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το Σάββατο στις Βρυξέλλες, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, μιλώντας στα μέλη της νεολαίας του κόμματός της είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Οπως μεταδίδει η Deutche Welle επικαλούμενη δημοσίευμα του Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να δήλωσε...
στη διάρκεια της συνεδρίασης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι η αξιολόγηση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κατέδειξε ότι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου δεν είναι σε καμία περίπτωση επαρκείς και απαιτείται κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% έως 60%. Ταυτόχρονα, όμως, τόνισε ότι προέχει να γίνει αυτό σε εθελοντική βάση.
Η καγκελάριος απηύθυνε παράλληλα σαφή προειδοποίηση να υπάρξει λύση στο θέμα της μόχλευσης του EFSF μέχρι τις αρχές της εβδομάδας προκειμένου να μπορέσει η ίδια να διασφαλίσει τη συγκατάθεση του γερμανικού κοινοβουλίου στις όποιες αλλαγές πριν την δεύτερη, έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης. Η κ. Μέρκελ δεν διευκρίνισε με ποιον ακριβώς τρόπο θα πρέπει να γίνει η μόχλευση, τόνισε όμως ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές με τη Γαλλία.
Λίγες ώρες νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας στη νεολαία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου