Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

"Κίτς" θεώρησαν την αναβίωση της μάχης του Μαραθώνα τα "ΝΕΑ"

6138699656_3953319270 Εναλλακτικά ο τίτλος του κειμένου θα μπορούσε το να ήταν το "αν δεν υπάρχουν επιδοτήσεις (προς συντρόφους), δεν υπάρχει πολιτισμός".
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακό, στον Μαραθώνα διεξήχθη ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Μια συνάντηση συλλόγων πειραματικής αρχαιολογίας και αναπαραστάσεων, από όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες, έμειναν στον Μαραθώνα, όπου μάλιστα ανάμεσα στα άλλα, έστησαν ένα παραδοσιακό αρχαιοελληνικό στρατόπεδο και έμειναν σε αυτό. Μια προσπάθεια, βασισμένη εξ ολοκλήρου σε ιδιωτική πρωτοβουλία, Ελλήνων και φιλελλήνων, η οποία γινόταν...
στα πλαίσια της επετείου της μάχης του Μαραθώνα. Φυσικά δεν θα περίμενε κανείς από την ελληνική Πολιτεία να αγκαλιάσει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, καθώς αυτές δεν ταιριάζουν με την λογική περί πολιτισμού και τέχνης του σοσιαλφιλελευθερισμού. Γιατί; Μα γιατί δεν εμπεριέχουν κάποιου είδους διαστροφή, κάποιου είδους ψυχονεύρωση.
Πλέον όμως έχουμε ξεπεράσει ακόμη και την αδιαφορία. Έτσι λοιπόν, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚισμού και της θολοκουλτούρας, μέσω της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" θέλησαν να επιτεθούν κατά του πολύ σημαντικού αυτού γεγονότος. Με ένα άρθρο το οποίο καταλαβαίνει κανείς ότι είναι γεμάτο από τις ιδεολογικές εμμονές του συντάκτη του. Και μας λέει λίγο - πολύ, ότι εκνευρίστηκε επειδή ... οι σύμμετέχοντες, "ενόχλησαν τους λουόμενους". Σιγά που τους χάλασαν το φραπέ.
Φυσικά η έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς στον πολιτισμό, η έννοια της προσωπικής συνεισφοράς είναι κάτι αδιανόητο για τους επαγγελματίας της "κουλτούρας". Εάν τα "ΝΕΑ" υπήρχαν την εποχή της μάχης του Μαραθώνα, είναι πολύ πιθανόν να ενοχλούνταν που οι "πολεμοκάπηλοι" Έλληνες έφερναν προβλήματα στο κύμα των Αχαιμενιδών τουριστών.
Ο πολιτισμός για τα "ΝΕΑ" εξαντλείται στα έργα ανθρώπων γεμάτων με μισανθρωπικά κόμπλεξ, με νευρώσεις και ανισορροπία. Εάν η τέχνη δεν προσβάλλει την κοινωνία, δεν είναι τέχνη. Εάν δεν εκφράζει τις ... αγωνίες του κάθε ανώμαλου, ψυχοπαθή, δεν είναι πολιτισμός. Και ως εκ τούτου, μόνο φυσικό είναι να θεωρείται κίτς η προσπάθεια αυτή.
Για παραπάνω φωτογραφίες από το "κιτς" θέαμα πατήστε πάνω στην εικόνα με το σήμα των Κορυβάντων

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου