Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τσώρτσιλ ο Βενιζέλος:"Ιδρώτα,δάκρυα και αίμα"...υποσχέθηκε η κυβέρνηση


Η θύελλα που πλήττει τη χώρα όχι μόνο δεν δείχνει να κοπάζει αλλά μετατρέπεται σε άγριο κυκλώνα που απειλεί την ίδια την επιβίωση των πολιτών . Μετά από τη δραματική συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος χρησιμοποίησε... τη γνωστή φράση του Ο.Τσώρτσιλ, πριν από τη μάχη της Αγγλίας:

"Ιδρώτα,δάκρυα και αίμα",μας ...έταξε.

Ο κ.Βενιζέλος απέφυγε να ανακοινώσει τα σκληρά μέτρα που περιμένουν όλους μας.Η κυβέρνηση ωστόσο έχει φροντίσει να τα διαρρεύσει με κυριότερο,αυτό που ζητούν οι δανειστές μας: τουλάχιστον 100.000 απολύσεις στο δημόσιο.

Αμέσως μετά το τέλος της κυβερνητικής σύσκεψης ο υπουργός Οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη σε δηλώσεις λέγοντας πως επικρατεί μία ρευστή κατάσταση στην ευρωζώνη που ευνοεί τους κερδοσκόπους. 



Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει με κάθε λεπτομέρεια τις δεσμεύσεις της και επεσήμανε ότι η χώρα ως έθνος πρέπει να πείσει. Παράλληλα αναφέρθηκε στη φημολογία των ημερών, λέγοντας ότι ο καθένας που λέει οτιδήποτε πρέπει να έχει συνείδηση ότι αυτά που λέει μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα κατά της χώρας.

Όπως υπογράμμισε για να μην χρεοκοπήσει η χώρα το επόμενο διάστημα θα πρέπει να παρθούν τρεις καθοριστικές αποφάσεις:



- Διαρθρωτικές αλλαγές για να γίνει η χώρα προοδευτική και παραγωγική


- Επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όπως αυτοί έχουν συμφωνηθεί μέσω του Μεσοπρόθεσμου

- Να υπάρξουν για πρώτη φορά πρωτογενή πλεονάσματα



Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα θα γίνει η εξειδίκευση των αποφάσεων της κυβερνητικής επιτροπής, λέγοντας πως μετά τη τηλεδιάσκεψη με την τρόικα θα ξανασυνεδριάσει η Κυβερνητική και θα εξειδικευτούν οι αποφάσεις.

Δήλωσε μάλιστα πως για να πετύχουμε θα πρέπει να εφαρμοστούν συγκεκριμένες πολιτικές που όλες περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο. 

Επίθεση στον Σαμαρά

Χαρακτήρισε οδυνηρή έκπληξη την ομιλία του Σαμαρά στη ΔΕΘ, λέγοντας πως είναι πολύ δυσάρεστο να λέγονται πράγματα από τόσο επίσημα χείλια και τα οποία κοστίζουν στη χώρα μας.

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς ήταν απόλυτα ενήμερος για όιλη την κατάσταση και στο Eurogroup και δήλωσε ότι πρέπει "να είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι και αποφασισμένοι". 


www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου