Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τι λέει το νούμερο!Ράιχενμπαχ: Προτείνει αύξηση παραγωγικότητας με μείωση μισθών


Ράιχενμπαχ: Προτείνει αύξηση παραγωγικότητας με μείωση μισθών
"Υπάρχουν δύο κατευθύνσεις για την ελληνική οικονομία: η παραγωγικότητα πρέπει να αυξηθεί και οι μισθοί πρέπει να μειωθούν", υποστηρίζει ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, ο Ράιχενμπαχ είπε επίσης ότι ένα σημαντικό πρόβλημα για την Ελλάδα είναι...
η ασυνέπεια στις πληρωμές.
"Ένα σημαντικό σημείο είναι το πρόβλημα της ασυνέπειας στις πληρωμές. Εάν οι ελληνικές υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις αρχίσουν και πάλι να εξοφλούν τους λογαριασμούς των Γερμανών προμηθευτών κατά τρόπο αξιόπιστο, αυτό θα βελτιώσει σημαντικά το επενδυτικό κλίμα", λέει ο κ. Ράιχενμπαχ.
Υποστηρίζοντας το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τον περιορισμό των θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ δηλώνει ότι "η ελληνική διοίκηση δεν είναι σε τέτοιο βαθμό αποτελεσματική ώστε να είναι αδύνατη η κατάργηση θέσεων εργασίας", προσθέτοντας ότι "το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο θα μπορούσε να συνδράμει όσους χάσουν την εργασία τους".
Εκτιμά επίσης ότι ο τουρισμός, η παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας και η γεωργία είναι πιθανοί άξονες της οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά ζητά τη μείωση των μισθών.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το απαραίτητο διάστημα για την οργάνωση ενός "αποτελεσματικού συστήματος μηχανοργάνωσης" είναι από έξι μήνες έως ένα έτος για το ελληνικό φορολογικό σύστημα.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου