Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ρωσία: Πούτιν ή Μέντβεντεβ θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος;


Ξεκινά σήμερα το διήμερο συνέδριο του κόμματος του Βλαντιμίρ Πούτιν, «Ενωμένη Ρωσία», με τελικό σκοπό την οριστικοποίηση του καταλόγου των 600 υποψηφίων του κόμματος για τις εκλογές για τη Δούμα.
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Συντονισμού του κόμματος το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενέκρινε τη λίστα των υποψηφίων…
με συνοπτικές διαδικασίες, οπότε, προφανώς, η έγκρισή της από το συνέδριο πρέπει να θεωρείται τυπικό θέμα.
Το ενδιαφέρον όμως του συνεδρίου αναμένεται τη δεύτερη μέρα, κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η ομιλία του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεβ σε 11.000 ακτιβιστές – συνέδρους του κόμματος και τους υποστηρικτές τους από το Ρωσικό Λαϊκό Μέτωπο, αφού άπαντες περιμένουν να διαπιστώσουν εάν θα προβεί σε κάποια ανακοίνωση αναφορικά με το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία, ή θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην ρωσική προεδρία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μέντβεντεβ έχει ήδη προαναγγείλει ότι η ανακοίνωση της τελικής απόφασης θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου, υπονοώντας σαφώς το συνέδριο του κόμματος. Ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί και τα σενάρια στον ρωσικό και τον διεθνή Τύπο «δίνουν και παίρνουν».
Όσοι πιστεύουν ότι ο Μέντβεντεβ θα είναι εκ νέου υποψήφιος, θεμελιώνουν την άποψή τους λέγοντας ότι ο Πούτιν είναι άνθρωπος του παρασκηνίου και ότι δεν αποκλείεται ακόμη και η αποχώρησή του από την πρωθυπουργία, ώστε να ελέγχει τη χώρα χωρίς να φαίνεται καθόλου, απλά τοποθετώντας ένα απόλυτα ελεγχόμενο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού!
Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι αν και ο Μέντβεντεβ θα επιθυμούσε να είναι ξανά υποψήφιος, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ισχύ του Πούτιν οπότε και συμβιβάζεται αποχωρώντας από το προεδρικό αξίωμα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι τα σενάρια που ήθελαν τους δυο ισχυρούς άνδρες του ρωσικού καθεστώτος να συγκρούονται στο παρασκήνιο έχουν υποχωρήσει αισθητά, σε μια ισχυρή ένδειξη ότι στο Κρεμλίνο έχουν αποκατασταθεί οι ισορροπίες, αν ποτέ είχαν διαταραχθεί…

www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου