Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τώρα σωθήκαμε!Μέρκελ: Θέλουμε ισχυρή την Ελλάδα

Μέρκελ: Θέλουμε ισχυρή την Ελλάδα "Η Γερμανία έχει κάθε διάθεση να κάνει ό,τι μπορεί αλλά και η Ελλάδα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις της" δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος σε μίνι συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Γιώργο Παπανδρέου. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για να μπούμε σε μια πορεία ασφάλειας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η καγκελάριος Μέρκελ επανέλαβε πως το Βερολίνο αναμένει...
και την αξιολόγηση της τρόικας, διαβεβαίωσε όμως παράλλληλα πως η Γερμανία θέλει "μια ισχυρή Ελλάδα". Σημείωσε ακόμη πως εκτός από τις περικοπές η Ελλάδα χρειάζεται και ανάκαμψη.
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός επανέλαβε για πολλοστή φορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως "τα αναγκαία μέτρα", αν και αναγνώρισε πως "οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι δύσκολες".
"Με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου η ΕΕ έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα" σημείωσε.
"Η Ελλάδα ζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, θα έλεγα ότι βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, όμως, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για να μπούμε σε μια πορεία ασφάλειας", είπε μεταξύ άλλων ο κ.Παπανδρέου.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι οι στόχοι για τη μείωση του ελλείμματος δεν έχουν αλλάξει, παρά το ότι οι συνθήκες αλλάγες, όπως για παράδειγμα η μεγαλύτερη ύφεση. "Το 2009 είχαμε 26 δισ. πρωτογενές έλλειμμα και σκοπός μας είναι να φτάσουμε το 2012 σε πρωτογενές πλεόνασμα" είπε.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου