Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Ελλάδα κερδίζεις μόνο αν είσαι Εβραίος ή Μουσουλμάνος

tzami-sinagogi
Ανοίγματα σε εβραίους και μουσουλμάνους πραγματοποιεί το ελληνικό κράτος, ως αποτέλεσμα της πολυπολιτισμικής άποψης που έχει για την πορεία της ελληνικής κοινωνίας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Την Τρίτη που μας έρχεται λοιπόν, θα έλθει στην Βουλή η τροπολογία για το τζαμί που θα κτιστεί στον Βοτανικό. Ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.
Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ανέγερσή του θα αρχίσει...
σε 4 μήνες, θα είναι χωρητικότητας 350 ατόμων και ο ιμάμης θα διορίζεται από την κυβέρνηση η οποία θα αναλάβει και το κόστος της μισθοδοσίας τους. Και το οποίο φυσικά δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας η θέληση του υπουργείου εσωτερικών του κ. Χάρη Καστανίδη είναι να δώσει την ελληνική ιθαγένεια σε έναν αριθμό Εβραίων, οι οποίοι μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μετοίκησαν στο Ισραήλ και ως εκ τούτου έχασαν την ιθαγένεια. Αυτό το "άνοιγμα" προς τους Εβραίους όμως ίσως δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην χώρα μας. Σε πρώτο επίπεδο, οι εβραίοι ίσως ανακινήσουν θέματα περιουσιών και αποζημιώσεων. όχι μόνο από το ελληνικό κράτος αλλά ακόμη και από πολίτες. Και εάν κρίνουμε από τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση Παπανδρέου το ζήτημα του εβραϊκού νεκροταφείο, αποζημιώνοντας πλουσιοπάροχα την εβραϊκή κοινότητα, ίσως οι οικονομικές συνέπειες είναι πολλές.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Μια τέτοια κίνηση θα άνοιγε τους ασκούς του αιόλου, επιτρέποντας και σε άλλους να ζητήσουν ανάλογες κινήσεις. Όπως σε σκοπιανούς, οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί από την Μακεδονία αλλά και στους τσάμηδες από την Ήπειρο. Οι οποίοι θα ζητούσαν αντίστοιχες ρυθμίσεις. Και ήδη τέτοια θέματα - κυρίως περιουσιακού χαρακτήρα - θέτονται και από τις δύο προηγούμενες πλευρές.
Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν ασχολείται όπως βλέπουμε με το να παραχωρεί όλο και περισσότερα σε όποιον δεν έχει την ατυχία να είναι Έλληνας και Χριστιανός. Μήπως τους ενοχλούμε που υπάρχουμε εδώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου