Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Σοκ και δέος: Απολύσεις και φτώχεια επιβάλλει η Τρόικα

Μέτρα-σοκ, που γυρνούν τους Έλληνες δεκαετίες πίσω, επιβάλλει η Τρόικα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την αποψινή 2η τηλεδιάσκεψη της τριμερούς επιτροπής με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο εγκρίθηκε ένα προσχέδιο, που «ματώνει» αποδοχές μισθωτών-συνταξιούχων και φέρνει...
τα πάνω- κάτω στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος ενώ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή.

Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του μεσοπροθέσμου προγράμματος.

Το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία θα μετέχει και ο κ. Βενιζέλος, θα συνεχιστούν οι σχετικές συνομιλίες.Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικα.

Τα μέτρα-σοκ

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν «κλειδώσει»:

-Η μείωση των θέσεων εργασίας κατά 200.000 την επόμενη τριετία μέσω συντάξεων, εφεδρείας και απολύσεων ενώ η Τρόικα συστήνει περικοπές θέσεων εργασίας και στο στενό δημόσιο τομέα.

-Οι απολύσεις θα αφορούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ περιλαμβάνεται και η κατάργηση οργανικών θέσεων.

-Μείωση των μισθών κατά 15%-20%, πέραν του ενιαίου μισθολογίου.

-Δραστική περικοπή αναμένεται και στις συντάξεις με το «ψαλίδι» στις επικουρικές να φτάνει το 50%.

-Αυξάνεται ο κλιμακωτός φόρος τύπου ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις ακόμη και κάτω των 1.000 ευρώ

-Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται η καθυστέρηση ενός μηνός στην καταβολή της επόμενης σύνταξης

-Μέχρι και την τελευταία στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρισκόταν η νέα μείωση του αφορολογήτου, όπως και η εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου