Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Kölner Stadtanzeiger: "Βροχή" οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή

Kölner Stadtanzeiger: Βροχή οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή

Τις 19.000 άγγιξαν οι τηλεφωνικές κλήσεις στο ΣΔΟΕ με καταγγελίες για περιπτώσεις φοροδιαφυγής στη χώρα μας το 2010, δηλαδή 50 ημερησίως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Kölner Stadtanzeiger. Ο αντίστοιχος αριθμός το 2009 ήταν μόλις 4.000!

Υπό τον τίτλο «Η φοροδιαφυγή δεν είναι πια της μόδας», ο αρθρογράφος Γκερντ Χέλερ αναφέρει χαρακτηριστικά πως με την κρίση οι περισσότεροι Έλληνες πληρώνουν...
υψηλή φορολογία και έτσι δεν ανέχονται πια τους φοροφυγάδες. «Αυτό διαφαίνεται από τις καταγγελίες που δέχεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τόσο στην ανοιχτή γραμμή επικοινωνίσς όσο και στο mail του» τονίζει ο Χέλερ.

Φέτος υπολογίζεται ότι θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των καταγγελιών ενώ σημαντικό είναι ότι μέχρι τώρα ελάχιστες από τις καταγγελίες ήταν ψευδείς.

Παρ’ όλα αυτά η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη, σημειώνει ο Χέλερ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι έλεγχοι στα νησιά. Στη Μύκονο το ΣΔΟΕ σε ελέγχους σε 140 εστιατόρια αποδείχθηκε πως τα 103 δεν εξέδιδαν σωστά αποδείξεις. Στη Σαντορίνη στις 10 επιχειρήσεις οι 8 είχαν προβλήματα στην κανονική παροχή αποδείξεων, στην Πάρο σε 116 μαγαζιά και εστιατόρια τα 75 είχαν επίσης πρόβλημα.

www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου