Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ξεκαθαρός ρόλος των ''αντικειμενικών'' κριτήριων για την φορολόγηση των επειχηρήσεων είναι να κλείσουν οι περισσότερες απο αυτές

 
c8476903b7c9e235273b99d74a437a7dΜε λίγα και σταράτα λόγια λέμε.
1. Αιτία της φοροδιαφυγής, είναι οι μεγάλοι φόροι.
2. Αν μπουν τα τεκμήρια που λένε, τότε θα υπάρξει μπαράζ απολύσεων, μπαράζ μαύρης εργασίας και μπαράζ κλεισίματος των επιχειρήσεων.
3. Ξεκάθαρα δήλωσαν οι αρμόδιοι, ότι πρέπει...
να ξεκαθαριστεί το ποιές επιχειρήσεις είναι "βιώσιμες" και ποιές όχι. Με δύο λόγια, όποια επιχείρηση δεν βγάζει μπόλικα για να πληρώνει, πρέπει να κλείσει και να παραχωρήσει τον τζίρο της στις υπόλοιπες επιχειρήσειςε του κλάδου.
4. Αναρωτιόμαστε αν οι "αρμόδιοι" δεν βλέπουν, ότι όλες οι γειτονικές χώρες που μείωσαν τους φόρους, πάνε καλά οικονομικά, ενώ εμείς πάμε κατά διαβόλου.
Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.
5. Δεν σκέφτονται οι νομοθέτες ότι μία επιχείρηση με την ελπίδα να πάει καλά μετά από δύο χρόνια, μπορεί να κάνει υπομονή και να αντέχει και  να πηγαίνει μέτρια σήμερα; Πως θα βάλουν οικονικά κέρδη στις επιχειρήσεις που πάνε κατά διαβόλου λόγω  του κομπλεξικού φορολογικού  συστήματος;
Όταν όμως οι νομοθέτες δεν έχουν ιδέα από επιχειρήσεις, πως θα μπορέσουν να νομοθετήσουν αποδοτικά;
Στο τέλος θα πρέπει να κάνουμε ένα κόμμα, που θα έχει σκοπό την αλλαγή του κομπλεξικού, σταλινικού,  φορολογικού μας συστήματος, για να πάρει ανάσα ο τόπος.

www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου