Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Μόνο τα ΜΜΕ κρατάνε αυτήν την κυβέρνηση


Εκρηκτικό είναι το οικονομικο-κοινωνικό κοκτέιλ στην Ελλάδα, τόσο που μπορεί να εκραγεί και να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές – άλλωστε ο Βενιζέλος μας προειδοποίησε ότι θα έχουμε δύο θερμούς μήνες (τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο).

Γιατί μπορεί τώρα ο Γιώργος να κάνει διακοπές, και να  μην θέλει με τίποτα εκλογές, όμως η κρίση δεν πάει... παραλία.Η κρίση οξύνεται

- Οι άνεργοι θα φθάσουν το 1,5 εκατ. τον Δεκέμβριο του 2011, ενώ η ανεργία πλήττει και τις παραγωγικές ηλικίες (40-45) και όχι μόνο νέους και γυναίκες.

- Μείωση του τζίρου 25% στις εκπτώσεις.

- Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για τις επιχειρήσεις εστίασης.

- 1 στις 4 επιχειρήσεις κλείνει τους επόμενους μήνες.

- Αδυναμία πληρωμής ασφαλίστρων από τους επαγγελματοβιοτέχνες, που πλήττει την βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ.

- Εντείνεται η αποβιομηχάνιση στη Βόρειο Ελλάδα.

Η κατάσταση μοιάζει με Λερναία Ύδρα, όποιο πρόβλημα και να λύσεις προκύπτουν άλλα δύο. Η εκτίμηση είναι πως όσο περνά ο καιρός η κρίση θα παροξύνεται και δεν θα ομαλοποιείται η οικονομία. Και όπως ξέρει καλά ο μπαμπάς Μπους (its the economy, stupid), η οικονομία κρίνει τις κάλπες. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει μία τέτοια κυβέρνηση είναι η εύνοια των μήντια και των ιδιοκτητών τους. Όμως οι πολίτες έχουν αυτονομηθεί από τα κυρίαρχα μήντια, τα οποία θεωρούν ότι είναι μέρος της κρίσης και του συστήματος.

Με την οικονομία σε κρίση και την κοινωνία σε ξεσηκωμό και με μία αξιόπιστη αντιπολίτευση, ποιους μηχανισμούς χειραγώγησης θα εφεύρει η κυβέρνηση;


www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου