Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Καταστρέφουν εκκλησίες οι Αλβανοί,στο κοσσύφοπεδιο

  
ekklisia_prijren-1-naiΟ Βορειοηπειρωτικός τύπος είναι γεμάτος από περιγραφές καταστροφής των ιερών ναών του Κοσσυφοπεδίου. Έφτασαν στο σημείο, στο χωριό Σαμόντερζα, Αλβανοί βανδαλιστές να βεβηλώσουν...
τον ιερό ναό με ακαθαρσίες.
Στον ιερό ναό της Παναγίας Λεβίσκα (φωτογραφία) έβγαλαν ένα κομμάτι της στέγης, προ ημερών κατέστρεψαν και τα θεμέλια ναού του 14ου αιώνα. Η κατάσταση των ναών προκαλεί ανησυχία. Δυστυχώς, για ένα διάστημα η περιοχή προστατευόταν από τις δυνάμεις KFOR και τις δυνάμεις EULEX, όμως τον τελευταίο χρόνο πέρασαν στην αρμοδιότητα της Αστυνομικής Υπηρεσίας του Κοσσυφοπεδίου (KPS), που αποτελείται κυρίως από Αλβανούς.
Σήμερα γίνεται λόγος για την παράδοση όλων των βασικών σερβικών ιερών υπό την προστασία της KPS, οι άνδρες της οποίας έχουν ήδη δείξει σε μερικές περιπτώσεις κραυγαλέα την επαγγελματική τους ανικανότητα ή αδιαφορία.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η Σερβία αναγκάζεται ολοένα και πιο συχνά να υπερασπίζει σε διεθνές επίπεδο το δικαίωμά της για τα σερβικά ιερά στο Κοσσυφοπέδιο, έχοντας τη συμπαράσταση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου